Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Садовий домовився із головами міст області про тимчасовий вивіз сміття зі Львова

Сьогодні, 8 червня, міський голова Львова Андрій Садовий зібрав голів міст області на нараду щодо вирішення питання про вивіз сміття із Львова. Як результат - усі присутні голови міст, а їх налічувалось 21, одноголосно погодились допомогти місту у цій проблемі. про це журналістам по завершенні зустрічі розповів міський голова Винник Володимир Квурт.

Подія відбулась без участі журналістів, однак, кореспонденту Гал-інфо вдалось дізнатись подробиці цієї "закулісної" зустрічі.

"Ми вирішили підтримати Львів та його мешканців, бо схожа біда може статися із усіма. Усі присутні солідарно віднеслись до проблеми, адже її треба вирішити спільно. Будуть підписані угоди із кожним містом окремо про тимчасовий вивіз сміття на територію малих міст області.  Інша частина звернення стосувалась відкритості та публічності задля вирішення питання Грибовицького сміттєзвалища", - розповів в коментарі Володимир Квурт.

За словами Володимира Квурта, вже є проект рекультивації Грибовицького сміттєзвалища, а також кредитні кошти.

"Міські голови не заперечують, але сміттєзвалища маленьких міст області є дуже маленькими, тому вони не зможуть довго приймати усе сміття. Відтак, у будь-якому випадку доведеться приймати рішення про якусь тимчасову площадку, де сміття буде складуватися", - зазначив міський голова Винник.

За його словами, Львів пропонує підписати угоди із містами принаймні на місяць, а потім своїм коштом Львів готовий забрати це сміття. 

Також міські голови Перемишлян та Кам'янки-Бузьки зазначили, що сміття зі Львова у їхні міста не везуть, адже їхні полігони є обмежені.

"Наш ліміт становить близько 11 тонн щодня, це закриває потреби виключно Перемишлян і двох сусідніх сіл. Нам ці ліміти не дозволяють приймати сміття із Львова", - зазначив Олександр Зозуля, міський голова Перемишлян.

До слова, у прес-службі ЛМР зазначили, що зустріч міських голів із Садовим - це не медійна подія, відтак журналістів на захід не запрошують. Спершу планувалось, що зустріч відбудеться о 16:00, і на цю годину таки прийшли журналісти. Однак, через "невідомі причини" зустріч відбулась о 14:00.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ