Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

МОЗ продовжить курс на фінансову автономію лікарень

Міністерство охорони здоров’я продовжить курс на фінансову автономію лікувальних закладів.

Про це в ефірі Радіо Свобода повідомила виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. Фінансова самостійність у лікарень, за словами Супрун, з’явиться разом із системою державного медстрахування.

«Система фінансування через страхування передбачає, що лікарні будуть автономізовані. Тоді вони зможуть отримувати і від міського, і від державного бюджету оплату за своїх пацієнтів. Тоді лікарні муситимуть покращити умови і для своїх працівників, і для пацієнтів», – зазначила Супрун.

Систему державного медичного страхування, за словами виконувача обов’язків міністра, планують запустити до кінця 2016 року: оплата за державною страховкою відбуватиметься на первинній ланці медичної допомоги і наразі в якості пілотного проекту.

Раніше заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк повідомляв, що система державного медичного страхування в Україні запрацює з 2017 року. У грудні 2014 року, презентуючи програму дій уряду, тодішній прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що в Україні буде запроваджене медичне страхування. Однак про терміни, в які це планують здійснити, він тоді не сказав.

Про плани надання фінансової автономії медичним закладам неодноразово заявляв попередній міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ