Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Муженко: Україна потребує важкого озброєння

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко заявляє про потребу українського війська у важкому озброєнні. Про це він сказав в інтервʼю американському телеканалу CNN.

Муженко наголосив, що «Збройні Сили України достатньо екіпіровані і підготовлені, щоб відреагувати на військові загрози, які стоять перед Україною».

«Але також нам потрібна допомога з поставками військового спорядження і техніки, танків, важкого озброєння. У нас недостатньо розвідувальних засобів та засобів зв’язку», – зазначив він.

«Сьогодні нам надходить допомога від різних країн. Особлива наша подяка США за підтримку України у протистоянні агресивній політиці Росії», – додав начальник Генштабу.

На запитання, до чого, на його думку, призвело б скасування міжнародною спільнотою санкцій проти Росії, Віктор Муженко відповів: «Я думаю, це може спровокувати ескалацію конфлікту й активізацію агресивної політики Росії стосовно України».

12 вересня під час візиту до Києва помічник державного секретаря США Вікторія Нуланд, відповідаючи на запитання про те, чи може Вашингтон надати Україні зброю, зазначила, що США продовжують моніторити потреби України з огляду на агресію Росії.

Радіо Свобода

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ