Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

МЗС провело "виховну бесіду" із консулом Польщі, який назвав Бандеру бандитом

Міністерство закордонних справ України провело бесіду із генконсулом Польщі у Львові Вєславом Мазуром через його висловлювання щодо Степана Бандери, - iPress.

Мазур із кінця жовтня 2015 року є генеральним консулом Польщі у Львові, зараз він претендує на посаду генерального консула Польщі в Луцьку.

Про це повідомляє у Facebook народний депутат Олег Мусій, який вимагав визнати Мазура персоною нон ґрата в Україні.

21 вересня на комісії польського Сейму у справах еміграції та зв’язків із поляками за кордоном він сказав, що коли Віктор Ющенко визнав Бандеру героєм, як і УПА, то він дивувався, "як може бути бандит героєм?". На думку Мазура, українці ще мало обізнані з історією і їм треба показувати "ті всі злочини, які зробили ці люди".

Мусій повідомляє: "На мою вимогу оголосити генерального консула Республіки Польща у Львові Вєслава Мазура персоною нон ґрата в Україні за його висловлювання щодо Степана Бандери, МЗС провело з ним "виховну бесіду".

"Мазур визнав свою неправоту і запевнив, що антиукраїнська риторика більше не повториться (із суттєвою приміткою: не залежно від його переконань)", – зазначає депутат.

"МЗС відслідковує його дії і заяви, щоб визначити чи доцільно Мазура затверджувати генконсулом Польщі у Луцьку", – інформує він.

Мусію прикро, що МЗС "забракло духу по справжньому поставити на місце дипломата, який явно зарвався" через острах ескалації у відносинах та"аналогічної відповіді".

iPress

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ