Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Львівщині виявили 300 нелегальних перевізників

В Україні є серйозна проблема з врегулюванням пасажирських перевезень. Зокрема, на Львівщині було виявлено 300 нелегальних перевізників. Про це сьогодні, 7 жовтня, під час прес-конференції розповів голова державної служби України з безпеки на транспорті Михайло Ноняк, передає кореспондент Гал-інфо.

«Пасажирські перевезення – це не лише проблема Львова. Усі спроби врегулювання цього питання наштовхуються на супротив від недобросовісних перевізників. Багато перевізників взагалі працюють без жодних документів і шукають собі кримінальних покровителів», - сказав він.

Він заявив, що недоліки в роботі територіального відділення «Укртрансбезпеки» у Львівській області будуть усунені.

За його словами, перевізники не хочуть брати нерентабельні маршрути, тому до деяких сіл існує проблема з доїздом.

Особливу увагу він звернув на ринок послуг таксі.

«Цей ринок взагалі практично нелегальний. По пасажирських перевезеннях два роки був мораторій на перевірки і перевізники розслабились, не дбали про документи», - зазначив Ноняк.

Він наголосив, що із порушниками борються штрафами в розмірі від 18 до 34 тис грн..

«Зараз у нас така ситуація, що на дорогах їздять просто відра з гайками. Держава зацікавлена в безпеці пасажирів, щоб перевізник міг придбати нові безпечні автобуси. У нас сьогодні така ситуація, що на дорогах гине більше людей, чим на фронті», - сказав Ноняк.

Заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк зазначив, що у проекті бюджету закладена достатня кількість субвенцій, щоб покрити соціальні маршрути.

«У нас в результаті війни є більше як 700 тисяч учасників бойових дій, а ще є інваліди, пенсіонери, за яких потрібно дотувати за проїзд. Однак на сьогодні закон каже, що компенсації мають бути на місцевому рівні», - сказав Лавренюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ