Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Найбільший Державний Прапор України в АТО

Найбільший Державний Прапор України в АТО підняли сьогодні офіцери управління ОТУ «Донецьк», - регіональний медіа-центр Міністерства оборони України (м. Львів).

Ще на початку незалежності України жовто-блакитний прапор став символом прагнення нашого народу звільнитись від кайданів тоталітаризму. Минуло не так багато часу і вже в 2013 році і Державний Прапор набув для українців нового символу – символу боротьби за власну гідність, достойне життя своїх родин. Жовто-блакитне знамено гордо піднялось над першими барикадами майдану. Ним вкривали плечі студенти, та патріоти держави, що намагались примусити кремлівську владу відступитись від України. Та коли ворог почав свою збройну агресію Жовто-блакитні знамена піднялись над танками, бойовими машинами, блокпостами. Ставши повноправним символом незламності військового духу.

Сьогодні  офіцери управління ОТУ «Донецьк» підняли один з тисячі прапорів, які обпалені війною та овіяні бойовою славою майорять над частинами і підрозділами Збройних Сил України. Знаменно, що цей прапор виготовлений руками відомого донбаського волонтера Ангеліною Шостак, і подарований військовослужбовцям. 

Винести і підняти прапор було доручено кращим військовослужбовцям управління ОТУ «Донецьк» майорам Володимиру Мироненко, Олегу Ковтунову, старшині  Серію Резніку.

Наприкінці церемонії  військовослужбовці вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ