Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Олег Синютка нарешті дістав нове посвідчення водія

1/2
Перша робоча поїздка мобільного сервісного центру МВС відбулась сьогодні Кам’янці-Бузькій, де мешканці впродовж дня змогли обміняти посвідчення водія або зареєструвати чи перереєструвати транспортний засіб. Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка став одним з перших клієнтів мобільного центру та випробував якість надання послуг. Повідомили у секторі персоналу та зв’язків з громадськістю Регіонального сервісного центру МВС у Львівській області.

Мобільний сервісний центр МВС надає громадянам найпопулярніші послуги сервісних центрів МВС: реєстрація та перереєстрація транспортних засобів, заміна посвідчення водія, видача міжнародного посвідчення водія, а також прийом запитів на отримання довідок про відсутність судимостей у віддалених районах області. Серед гостей заходу також був заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчук, який лишився під приємним враженнями від нових впроваджень реформи сервісних центрів МВС, що заміняють відтепер колошні МРЕВ.

У кожному мобільному центрі громадян за допомогою сучасного обладнання обслуговують два адміністратори і експерт, який проводитиме експертизу транспортного засобу.

Обслуговування громадян не перевищує стандартів для стаціонарних центрів — наприклад, 20-30  хвилин на обмін посвідчення водія, яке друкується прямо на місці, адже МСЦ МВС обладнано для цього спеціальним принтером та технічними засобами, з усіма ступенями захисту.

Аналогів таким центрам немає у Європі.

«Львівщина стала однією з перших областей, яка запустила мобільний сервісний центр МВС. В межах 10-20 хвилин, маючи медичну довідку, за 206 гривень можна обміняти старе посвідчення на нове міжнародного взірця, яким можна користуватись під час закордонних подорожей

Також завдяки таким мобільним сервісним центрам можна перереєструвати авто. Ми переконані, що пересуваючись по населеним пунктам області створимо комфорт для мешканців. А я вже давно збирався обмінювати посвідчення водія, яке маю вже 17 років, і сьогодні завдяки такому сервісу зекономив багато часу та зручно отримав нове посвідчення»,- зауважив Олег Синютка, голова Львівської обласної державної адміністрації.

Працює центр на запит від місцевих органів виконавчої влади. Громадяни з легкістю знайдуть інформацію про потрібні документи, графік роботи МСЦ МВС та інтерактивну карту маршрутів на сайті Головного сервісного центру МВС hsc.gov.ua у розділі «Мобільні СЦ».

«Тепер не потрібно їхати у державний сервіс – він сам приїде до вас. Мобільні центри МВС створили для того, щоб надавати мешканцям тих районів, де немає стаціонарних сервісних центрів МВС, послуги з реєстрації, перереєстрації транспорту, заміни посвідчення водія та видачі довідок про відсутність судимостей. Такі центри повністю автономні, мають зв’язок з мережею Інтернет та оснащенні усією необхідною технікою аби якісно та швидко надавати послуги»,- розповів Олександр Плашовецький, в.о директора регіонального сервісного центру МВС у Львівській області.

У березні запуск мобільних сервісних центрів МВС презентували міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та очільник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій. Відтоді 20 мобільних сервісних центрів МВС роз’їхалися в усі регіони країни. Щодо нових сервісних центрів МВС, відтепер їх працює вже 16 в Україні. Центри оснащені електронними чергами, зручними інформаційними системами, планшетами для оцінки якості обслуговування. На сайті hsc.gov.ua можна переглянути завантаженість центрів за допомогою камер відеоспостереження. Громадян обслуговують спеціально підготовлені клієнтоорієнтовані працівники фронт-офісів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ