Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські перевізники не хочуть переїжджати з Приміського вокзалу

Перевізники Львівщини сьогодні, 1 березня, зібралися перед Львівською ОДА, щоб нагадати чиновникам про свою вимогу не переносити кінцевої зупинки поблизу Приміського вокзалу на автостанцію "Західну" (поблизу ТЦ "Метро") чи на автовокзал (вул. Стрийська), повідомив кореспондент Гал-інфо.

Сьогодні, 1 березня, в 10:00 близько 70 водіїв приміських маршрутів Львівщини знову вийшли на протест під стіни Львівської ОДА. Також біля будівлі припаркували десяток автобусів.

Основна їхня вимога - не переносити кінцеву зупинку поблизу Приміського ринку на автостанцію "Західну" (біля ТЦ "Метро") чи на автовокзал (вул. Стрийська).

"Чиновники хочуть дозволити доїзд лише маршруткам Стрийського АТП, тобто із Моршина та Стрия. Усім решту - заборонити. Ми дуже обурені з цього приводу",  - зазначив п. Тарас, водій.

Протести перевізників у Львові з цього приводу періодично відбуваються уже кілька місяців.  

Нагадаємо, що на сесії Львівської обласної ради 26 січня  ЛОР фактично заборонила змінювати місця зупинок приміських маршруток. Водночас, слід мати на увазі, що це рішення має рекомендаційний характер. 

Львівська ОДА спільно із постійною комісією з питань паливно-енергетичного комплексу, транспорту, перевезень та зв’язку із залученням експертів у галузі автомобільних пасажирських перевезень, органів місцевого самоврядування всіх районів області, перевізників у термін до 1 травня 2016 року має розробити та винести на затвердження Львівською обласною радою Концепцію розвитку пасажирських перевезень автомобільним транспортом загального користування у Львівській області на 2016 – 2020 роки.

Депутати рекомендували Львівській міській раді та міському голові Львова Андрію Садовому передбачити розвиток мережі нових повноцінних автостанцій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ