Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Проїзд по вул. Мечнікова відкриють до кінця року

Невдовзі буде відкритий проїзд транспорту по вул Мечникова, по вул Садовій, тривають роботи на вул Городоцькій. Як розповів міський голова Львова Андрій Садовий, фінансування робіт у наступному році залежить від прийняття бюджету. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Вчора оглядав роботи на вул Мечникова. Плануємо до кінця року там відновити рух. Якщо говорити про міст на Городоцькій, роботи там також тривають, виявлені речі, які не були передбачені в проекті, особливо зі сторони Городка. Дуже складний об’єм. По вул Садовій мали би до кінця місяця її відкрити. Проблемних моментів нема, є системна робота, погода вносить свої корективи. Я категоричний противник робити будь-які відкриття, бо це треба на якийсь день. Перш за все – надійність. Треба ще пару днів, щоб воно вистоялось, почекаємо пару днів, щоб потім відкрити і нормальної їхати і не вертатись до цієї дороги.

Тільки на цю ділянку на вул Котляревського було використано орієнтовно 44 млн грн, коли будуть підписані кінцеві акти, тоді можна буде деталізувати. Проблема в тому, що бюджети розвитку українських міст наступного року, так виглядає, будуть меншими, ніж цього року. Це серйозний дзвіночок щодо децентралізації, про яку так модно говорити. Я би хотів, щоб бюджети розвитку українських міст наступного року були більшими. Тут вирішальне слово буде за Верховною Радою. Не можна всі проблеми держави вирішувати за рахунок міст. Львів є самодостатній, заробляє достатньо коштів, але велику частину коштів у нас забирають. Останній приклад – це відкриття трамваю на Сихів. Там не було жодної державної гривні, це виключно місцеві кошти, кошти ЄБРР і наших партнерів у якості грантів. У трамвай було інвестовано більше 26 млн євро, якщо говорити про колію. Роботи ще тривають. Ми повинні до кінця року завершити частину до «Санта-Барбари», коли буде все фіналізовано, коли буде кінцевий прийом робіт, а роботи приймають французи, вони дуже жорсткі. Думаю, наступного року ми можемо фіналізувати конкретну цифру», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ