Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові встановили Різдвяного Дідуха

Сьогодні, 6 січня, у Львові урочисто встановили Різдвяного Дідуха. Цим дійством розпочався цикл різдвяних святкувань у місті. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Нехай той мороз переморозить усі хвороби і всю нечесть. Це нам сьогодні дуже потрібно. Я маю велику надію, що сьогодні всі українці, всі люди доброї волі будуть мати добру святу вечерю і ми з вами будемо відкривати свої двері і запрошувати усіх охочих, усіх подорожуючих. Тому що Різдво і родинне тепло – це те, що ми маємо мати в серці від нашого народження і передавати з покоління в покоління. Я бажаю усім тепла, бажаю усім любові і миру. Дідух до хати – вся нечесть з хати. Вітаю усіх зі святами», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Так, об 11.30 у фойє Ратуші зібралися очільник Львова Андрій Садовий, депутати, мешканці та гості міста. Опісля, об 11.45 біля шопки колядували, сформували колону та вирушили із маленькими дідухами, авторства родини Коцюків, до місця встановлення великого Дідуха – на пл. Яворського. Маршрут колони пролягав площею Ринок, а також вулицями Беринди і Театральною.

А о 12.00 год. на площі Яворського відбулося встановлення Дідуха.

Для львів’ян та гостей міста виступали творчі колективи (зразковий дитячий фольклорний ансамбль пісні «Джерельце» при Будинку вчителя, хор «Гомін» (дорослі), керівник Руслан Ляшенко.

Як повідомляють у міському управлінні культури, сам Дідух, висотою понад 3 метри, прикрасили різнобарвними стрічками майстри Шевченківського гаю. Натомість конструкція, на якій він стоїть, – минулорічна. Загалом для формування великого Дідуха використано 150 маленьких снопиків.

Цьогоріч до встановлення Дідуха і урочистої ходи містом також долучились учасники АТО з родинами, яким сьогодні урочисто вручили ключі та ордери на квартири.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ