Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Росія оголосила "Голос Америки" і "Радіо Свобода" іноземними агентами

Міністерство юстиції Росії визнало іноземними агентами "Голос Америки", "Радіо Свобода" і ще сім підконтрольних останньому видань. Повідомили видання BBC Україна.

Зокрема, до списку ЗМІ, визнаних іноземними агентами, потрапили "Сибирь.Реалии", "Кавказ.Реалии", "Крым.Реалии", "Idel.Реалии", "Фактограф", телеканал "Настоящее время" і татаро-башкирська служба "Радіо Свобода".

Усього список налічує дев'ять видань, всі вони американські. Вони стали першими, хто потрапив до списку ЗМІ, визнаних іноземними агентами, з моменту його створення. Російська влада раніше заявляла, що йде на такий крок у відповідь на внесення до аналогічного американського списку каналу RT.

Законопроект, що дозволяє визнавати закордонні ЗМІ іноземними агентами, розробила та ухвалила у трьох читаннях Держдума, затвердила Рада Федерації і підписав президент менш ніж за три тижні. Зміни внесені до статті 6 закону "Про засоби масової інформації".

Президент Росії Володимир Путін підписав цей закон 25 листопада, після чого він набув чинності.

Рішення про те, які видання будуть зараховані до іноземних агентів, буде ухвалювати Міністерство юстиції Росії. У список можуть потрапити як ЗМІ, зареєстровані за кордоном, так і ті, хто зареєстрований в Росії, але отримує іноземне фінансування.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ