Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Рух» пройшов «Гірник» у попередньому етапі Кубка України

Винниківський «Рух» здобув свою першу офіційну перемогу у статусі професійної команди. У попередньому етапі Кубка України винниківчани з рахунком 3:0 на виїзді перемогли «Гірник» з Соснівки.

Прощання з аматорським футболом команда Романа Гданського провела на ура, здобувши перемогу над незручним суперником. У другому етапі Кубка України «Рух» зіграє з київським «Арсеналом». Матч відбудеться у Винниках 10 серпня.

Матч у Соснівці між «Гірником» та «Рухом» традиційно викликав серйозний ажіотаж серед вболівальників. Усі дороги вели у Соснівку, трибуни місцевого стадіону були заповненими вщент. Чимало вболівальників приїхали зі Львова та Винник, і подивитися справді було на що.

У стартовому складі «Руху» вийшло одразу четверо новачків: брати Баранці, Володимир Бідловський та Ярослав Кінаш. Забігаючи наперед, новобранці «Руху» справили дуже хороше враження, особливо на президента клубу Григорія Козловського.

Перші хвилини матчу, як в цілому увесь перший тайм, пройшов за великої кількості боротьби: рубка за м’яч була на кожному клаптику поля, поступатися не хотів ніхто. Висока напруга поєдинку відчувалася одразу. «Гірник» намагався грати великим бажанням та самовіддачею, «Рух» - класом та майстерністю виконавців.

Ближче до середини першого тайму підопічним Романа Гданського вдалося захопити ініціативу. У складі винниківчан особливо виділялися брати Баранці. Саме Григорій Баранець міг забивати у першій половині першого тайму, коли мимо пробив головою після подачі з флангу. Якщо перший гольовий момент Григорію Баранцю реалізувати не вдалося, у другому він відзначився блискучою передачею на Омельченка. Нападник «Руху» зумів переграти воротаря, потужно пробивши у дальній від нього кут.

Забитий гол додав впевненості команді гостей. Підопічні Володимира Підкіпняка уже змушені були йти вперед і оголяти власні тили. Втім, в атаці у «Гірника» нічого не вдавалося, натомість гравці «Руху» часу від часу дуже небезпечно контратакували. До завершення першого тайму зміцнити перевагу гостей могли Козловський та Баранець. Святослав не влучив у ворота, а удар в дев’ятку від Баранця потягнув воротар.

На початку другого тайму «Гірник» кинув великі сили для того, щоб відігратися. Господарі поля за підтримки власних вболівальників пішли вперед. Втім, як не старалися гравці «Гірника», створити справжні гольові моменти за увесь матч їм не вдалося. Максимум, що вдалося господарям за увесь поєдинок, - створити одну-дві "пожежі" біля воріт Юрія Шевчука.

Витримавши тиск суперника на початку другого тайму, «Рух» повністю перейшов на половину поля суперника і знову регулярно почав створювати гольові моменти. Відчувалося, що «рухівці» грали легко, маючи велике бажання забити другий гол.

Як виявилося згодом, другий гол у матчі від «Руху» став переломним. Роман Іванов з другої спроби таки зумів реалізувати побачення з Коваленком. У цьому епізоді не обійшлося без грубої помилки центральних захисників «Гірника».

Третій гол у матчі гравці «Гірника» також привезли самі собі. Невдалий розіграш штрафного завершився виходом сам на сам від Шептицького. Нападник «Руху» забив уже в компенсований арбітром час. «Шипа», вийшовши на заміну у другому таймі, забив перший гол за «Рух» після серйозної травми.

Фінальний свисток арбітра матчу киянина Віктора Арановського порадував вболівальників «Руху». Винниківчани помстилися супернику за поразку у чемпіонаті області і гучно попрощалися з аматорським футболом. Попереду у «Руху» офіційний старт у другій лізі (24 липня) та продовження боротьби за Кубок України.

Попередній етап Кубка України

«Гірник» (Соснівка) – «Рух» (Винники) – 0:3 (0:1)

«Гірник»: Коваленко, Домальчук, Танечник, Портянко, Васюта, Хмизов, Богданов, Сень, Кузьміч, Данилюк, Дева (Кашуба, Цюпка, Шафранвський виходили на заміну)

«Рух»: Шевчук, Романюк, Гурський, Федорів, Бідловський, Кінаш, Макар, Г. Баранець (Кікоть, 78, Б. Баранець, Козловський (Іванов, 62), Омельченко (Шептицький, 78)

Голи: Омельченко, 27, Іванов, 72, Шептицький, 90

Попередження: Васюта, 86, Федорів, 47, Макар, 82, Кінаш, 84, Гурський, 89

Арбітри. В. Арановський (Київ), Ю. Зоренко (Київ), В. Федорок (Чернігів)

Четвертий арбітр: Р. Блавацький (Львів)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ