Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Шахтарі ДП "Львіввугілля" завтра пікетуватимуть Львівську ОДА

Шахтарі ДП "Львіввугілля" шахти "Степова" завтра, 21 січня, планують пікетувати Львівську ОДА, якщо до цього часу не отримають заборговані кошти на свої рахунки. Про це в коментарі для Гал-інфо повідомив голова профспілки шахти «Степова» ДП «Львіввугілля» Віталій Оніжук.

Як повідомлялося раніше, до 21 січня гірники мали б отримати свої заборговані зарплати за листопад та грудень. У держбюджеті на ці виплати передбачили 500 млн грн.

"Наша завтрашня акція є спланованою, ми декількома автобусами приїдемо під стіни Львівської ОДА. Думаю нас буде близько 200 чоловік", - зазначив Віталій Оніжук.

Щодо цієї ситуації Ростислав Замлинськийперший заступник голови Львівської ОДА висловився так:

аробітну плату, яку станом на 1 січня цього року боргують шахтарям, могли б уже виплатити. Проте, незважаючи на передбачені у державному бюджеті кошти, Міненерговугілля України досі цього не зробило".

Нагадаємо, що  Олег Синютка, очільник області, 19 січня також звернувся до міністра енергетики та вугільної промисловості України щодо необхідності забезпечити якнайшвидше фінансування ДП "Львіввугілля" для погашення заборгованості.

Хвиля шахтарських страйків розпочалась 2 січня, здебільшого страйкують гірники шахти "Степової". 

12-14 січня люди перекривали траси у селах Жовківського району, щоб привернути увагу до своїх проблем.

Своєю чергою Михайло Волинець, голова Незалежної профспілки гірників України на своїй сторінці у Facebook підтвердив наміри шахтарів щодо завтрашнього пікету.

Завтра, 21 січня, о 10-й годині ранку близько двохсот шахтарів вийдуть на акцію протесту під стіни Львівської обласної д...

Опубліковано Mihaylo Volinets 20 січня 2016 р.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ