Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сім країн уже обрали своїх представників для участі у Євробаченні в Києві

На Євробачення, яке проходитиме в Києві у травні 2017 року, готуються приїхати конкурсанти із 43 країн. Це максимальна кількість учасників міжнародного пісенного конкурсу, яка за всю його історію повторювалася лише двічі – у 2008 та 2011 роках. Повідомила служби телеканалу UA:Перший.

"Усі активно готуються до участі в Євробаченні наступного року. І про це свідчить те, що мовники семи країн – Австрії, Азербайджану, Бельгії, Ірландії, Кіпру, Македонії і Нідерландів – вже обрали своїх представників. А ще у 16-ти країнах запущений процес відбору виконавців. Ми ж зі свого боку, як організатори, теж активно готуємося, щоб прийняти гостей з-за кордону в Києві і провести шоу світового рівня", – розповіла виконавча продюсерка Євробачення-2017 Вікторія Романова.

У багатьох країнах, які підтвердили свою участь у міжнародному пісенному конкурсі, що відбудеться в Україні, стартували й активно проводяться національні відбори. Оголошені дати фіналів нацвідборів у Грузії, Вірменії, Білорусі, Естонії, Фінляндії, Німеччині, Іспанії, Великій Британії, Швейцарії, Швеції, Португалії, Словенії, Латвії, Литві та Угорщині. В Україні зараз триває перший етап національного відбору – збір заявок на участь від виконавців, – після якого за результатами прослуховування будуть обрані півфіналісти.

У півфіналах вірменського нацвідбору, фінал якого відбудеться 24 грудня, конкурсанти виконували пісні, які вже колись звучали на Євробаченні. Одна з учасниць – Syuzanna – виступила з композицією "Sweet people", з якою у 2010 році на міжнародному пісенному конкурсі Україну представляла співачка Alyosha. Серед визначених учасників Євробачення-2017 є й такі, що вже співали на сцені конкурсу.

Стежити за ходом підготовки до Євробачення-2017 сорока трьох країн-учасниць, а також країни-господарки пісенного конкурсу, можна на сайті телеканалу UΛ:Перший.

Нагадаємо, що Євробачення, яке прийматиме Україна, буде вже 62-м за ліком. Головною ареною пісенного конкурсу обрано Міжнародний виставковий центр. Півфінали Євробачення-2017 у Києві відбудуться 9 та 11 травня, фінал – 13 травня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ