Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Справа "Будинку книги" затягується у судах

Сьогодні, 7 серпня, у Господарському суді Львівської області відбулось судове засідання за позовом ТзОВ торгово-виробнича фірма «Львівкнига» до НАК «Надра України «Західукргеологія». Питання спору — оренда приміщень, які наразі у «Західукргеології» винаймає «Львівкнига» та здає їх у суборенду магазинам одягу та електроніки, інформує кореспондент Гал-інфо.

Отож, як випливає із сьогоднішнього засідання, ТзОВ торгово-виробнича фірма «Львівкнига» продовжує вчиняти дії по затягуванні судового процесу щодо звільнення орендованих приміщень на першому поверсі за адресою пл. Міцкевича, 8.

Сьогодні на засіданні ТзОВ  "Львівкнига" було подано клопотання про залучення  ПАТ ''НАК "Надра України''  в якості відповідача, не дивлячись на те, що ними самостійно обрано правовий статус обраної компанії як третьої особи під час подання позову. Таке клопотання було судом задоволено. А відтак, залучення нової сторони вимагає розгляд судової справи спочатку. 

Судове засідання було оголошено перенести на 25 вересня. Головувала суддя Зоряна Горецька.

Як раніше повідомлялось, у будинку на Міцкевича, 8 — на першому поверсі – «Львівкнига» сьогодні займає 743,4 кв.м. Натомість орендатор, який користується приміщеннями на пільгових умовах, під «Будинок книги» лишив менше 10 відсотків площі — близько 60 кв.м., решту — здано в суборенду комерційним структурам під магазини елітного одягу, взуття та електротехніки. Скільки посередник заробляє на державному майні? За словами представників «Західукргеологія», якщо б приміщення здавали в оренду на комерційній основі, державне підприємство щомісяця отримувало б від «Львівкниги» 700-800 тисяч гривень. Наразі ж отримує в 10 разів менше.

Нагадаємо, перше судове засідання відбулось 21 березня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ