Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ціна агресії має зростати, поки Росія не почне поважати міжнародні правила – Порошенко

Ціна агресії Росії та експансії на території інших країн має для неї зростати і в руках світової спільноти є всі інструменти впливу на неї, для угамування агресивної поведінки, наголошує Президент Петро Порошенко.

«Санкції є саме тим інструментом, щоб стримувати Кремль та змінити його поведінку. Нам потрібна стратегічна витримка, щоб відновити мир та верховенство права. Нам також потрібна наша рішучість посилювати санкції кожного разу, коли Росія перетинає чергову червону лінію», - сказав Глава Української держави під час виступу на 10-му Київському безпековому форумі «Старі конфлікти та нові динаміки: стратегії для світу, що змінюється», повідомила прес-служба Президента України. 

Президент зауважив, що Росія вже давно розвіяла ілюзії про свою добру волю. Через підготовку до президентських виборів, які мають відбутись у 2018 році, Кремль стає більш агресивним, щоб приховати свою слабкість, переконаний Петро Порошенко. Росія змінила тактику в Криму та на Донбасі, піднімаючи ставки аж до створення квазі-держав, продовжує дотримуватися неконструктивної позиції, активізує репресії в Криму, щоб змусити мовчати дисидентів, констатував він.

«Росія продовжує мілітаризацію та грає м’язами, намагаючись відволікти увагу від своїх власних внутрішніх проблем. Саме тому Росія і надалі продовжуватиме продукувати безпековий вакуум в Європі», - підкреслив Глава держави.

«З одного боку, Росія виступає за глобальне партнерство проти тероризму. З іншого – створює чорну діру на своєму ж кордоні. З однієї сторони, Москва захищає суверенітет як ключовий принцип міжнародних відносин. З іншої – краде Крим, щоб покарати Україну за її проєвропейський вибір. Росія демонструє, що є агресором, який стає все більш неконтрольованим. І було б помилкою сподіватися, що агресор продемонструє добру волю», - також наголосив Президент.

«Цей агресор ані схильний до співпраці, ані передбачуваний. Його зобов’язання не є надійними», - констатував він. Свідченням погіршення ситуації Президент назвав щоденні обстріли на Донбасі, вбивства українців, диверсійна діяльність Росії в Україні.

Саме зважаючи на непередбачуваність Росії, ведення нею політики подвійних стандартів, Глава держави закликав світову спільноту до більш рішучої відповіді агресору. «Час прокинутися. Чим більш нерішучими ми є сьогодні, тим більше викликів отримаємо завтра. Маємо обрати проактивний підхід замість того, щоб реагувати на чергові провокаційні кроки Москви», - сказав він.

«Ми не повинні соромитися перед Росією. Ані тепер, ані в майбутньому. Давайте здивуємо Росію нашою рішучістю. Здивуємо Росію тим, наскільки міцною є наша єдність. Давайте здивуємо Росію нашою непохитною солідарністю проти агресії і на захист верховенства права та міжнародного порядку», - закликав Глава Української держави.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ