Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Повітряних силах Збройних сил України катастрафічно не вистачає тренажерних комплексів

У Повітряних силах Збройних сил України катастрафічно не вистачає тренажерних комплексів. Про це в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» зазначив представник військвого відомства, додавши, що йдеться фактично про усі літальні апарати ПС ЗСУ.

Співбесідник агентства зазначив, що при цьому національний ОПК здатен виробляти сучасні тренажерні комплекси для переважної більшості наявних літальних апаратів, що є на озброєнні ПС ЗСУ. Він також висловив сумнів у розв’язанні цієї проблеми в рамках державного оборонного замовлення на 2018 рік, наголосивши, що «рішення нині приймаються дуже повільно, а посадові особи намагаються уникати будь-якої відповідальності, в тому числі, й через побоювання звинувачень у корупції у майбутньому».

У Львові виготовляють авіатренажери для навчання військових пілотів. Фоторепортаж

При цьому фахівець Міноборони України висловив переконання, що до 40% учбово-бойових завдань можна відпрацьовувати на сучасних тренажерних комплексах, що не тільки суттєво поліпшує вишкіл пілотів, а й є економіно обгрунтованим, «якщо казати про економію пального». «Це світова практика», — наголосив представник Міноборони України.

ОПК

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ