Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Сенаті США заблокували голосування за міністрів Трампа

Сенатори-демократи посилили опір у затвердженні кандидатів на вищі посади в адміністрації Трампа після введення ним указу, що забороняє іноземцям певних країн в'їжджати до США, а також звільнення в.о. генпрокурора, яка назвала цей указ незаконним. Про це пише у вівторок The Washington Post.

"На слуханнях в Юридичному комітеті Сенату демократи розкритикували Трампа за звільнення (в.о. генпрокурора США – ред.) Саллі Йейтс і заявили, що не підтримають його кандидатури на посаду генерального прокурора, сенатора Джеффа Сешнса, оскільки не вірять, що він коли-небудь продемонструє таку саму незалежність", - йдеться в повідомленні.

Водночас, у Фінансовому комітеті Сенату, скликаному для голосування стосовно кандидатури міністра фінансів Стівена Мнючіна і міністра з питань охорони здоров'я та соціального забезпечення Тома Прайса, демократи бойкотували засідання. Таким чином, республіканці були змушені перенести обидва засідання на невизначений термін. 

На голосуваннях номінанта на посаду міністра освіти в адміністрації Трампа, мільярдерші Бетсі Девос, демократи намагались зірвати голосування в верхній палаті на тлі повідомлень про плагіат з її боку у письмових відповідях на запитання сенаторів. 

Позиція демократів привертає увагу до недавнього рішення Трампа в контексті "міграційного" указу, який обмежує в'їзд на територію США іноземних громадян та майже повністю забороняє перетин кордону для жителів семи країн з переважно мусульманським населенням. Це одноосібне рішення президента хоча й викликало заклопотаність в обох партіях, однак зрештою, демократам, які мають меншість в обох палатах Конгресу, не вистачить їхніх голосів для блокування кандидатів на вищі посади в адміністрації Трампа, зауважує видання.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ