Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна готує низку претензій до Росії в ООН

Українська сторона опрацьовує цілий ряд претензій до Росії в ООН, які стосуватимуться порушення або невиконання нею зобов'язань у різних сферах, що пов'язане, насамперед, з агресією проти України.

Про це розповів в інтерв'ю Укрінформу постійний представник України при ООН Володимир Єльченко. 

"Є низка ініціатив, які я не хочу зараз називати, щоб не розкривати всі карти заздалегідь для нашого колишнього стратегічного партнера. Але вони (російська сторона – ред.) мусять бути впевнені в тому, що на їхньому шляху буде чимало несподіванок", - зауважив український дипломат. 

Він уточнив, що йдеться про цілий ряд питань. "Генасамблея має шість головних комітетів, які охоплюють сфери економіки, прав людини, міжнародного права, інформації, і в кожній з них можна знайти багато моментів, які Москва або порушила, або просто не виконує. Звичайно, це все стосуватиметься агресії РФ проти України", - зазначив Єльченко.

Український дипломат також висловив думку, що президент Росії уникає візиту на Генасамблею, оскільки йому немає чого сказати у відповідь на очікувану критику з боку інших міжнародних лідерів. "Значить, будемо чути це все від міністра закордонних справ Лаврова, який вже традиційно очолює російські делегації за кордоном", - зауважив Єльченко.

Водночас він висловив позитивне ставлення до призначення новим постійним представником РФ при ООН Василя Небензі. 

"Помітно, що дуже різко змінився стиль, і я сказав би, на краще. Це, звичайно, не означає зміни позиції Росії, але немає того нахабства й неприхованої злості щодо України, яку постійно з величезним задоволенням демонстрував покійний пан Чуркін", - констатував український дипломат.

Єльченко висловив сподівання, що "можливо, це приведе і до певної зміни тактики" в позитивному для України ключі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ