Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Українцям подобається підвищення «мінімалки» до 3 200

Переважна більшість українців, 70%, підтримують ініціативу Уряду про підвищення рівня мінімальної заробітної плати вдвічі, до 3 200 грн, 18% – не підтримують, 12% – не визначились. Найбільше підтримують ініціативу на Заході та у Центрі, прихильники БПП, Батьківщини та Свободи, найменше – Опоблоку та партії «За життя». Такими є результати дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» у листопаді 2016 року.

26% вважають, що найбільша заслуга у прийнятті рішення щодо підвищення рівня мінімальної заробітної плати належить Прем’єр-міністру, 12% вважають, що ця заслуга належить Президенту, 11% - парламентській опозиції, 10% - Верховній Раді України. Третина не визначились із відповіддю у цьому питанні. Відносна більшість прихильників усіх партій, окрім Опозиційного блоку та партії «За життя» вважають, що основна заслуга у прийнятті цього рішення належить Прем’єр-міністру. 

38% респондентів вважають, що підвищення рівня мінімальної заробітної плати покращить матеріальне становище їхньої сім’ї, тоді як майже половина (49%) думають, що не покращить, 13% - не визначились.

Аудиторія: населення України від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%. Терміни проведення: 10-17 листопада 2016 р.

Фото - Урядовий портал.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ