Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Укртелеком» вже почав виконувати рішення про блокування низки російських сайтів

У компанії «Укртелеком» заявляють, що вже почали виконувати рішення РНБО щодо блокування доступу до низки російських інтернет-ресурсів. Про це в коментарі «Радіо Свобода» повідомив речник компанії Михайло Суранов.

«Укртелеком» виконує вимоги указу Президента України щодо заборони надання послуг доступу до переліку, які деталізовані безпосередньо в тексті указу. Цей процес технічно доволі складний і буде вимагати певного часу, враховуючи особливо значну кількість ресурсів, які там вказані», – сказав він.

За його словами, ці роботи вже розпочали, вони проводяться поетапно і, за оцінками технічних фахівців, вони триватимуть від декількох діб до тижня.

«Перші обмеження стосовно веб-ресурсів будуть активовані завтра. Є багато запитів від користувачів, які ми отримуємо на гарячу лінію стосовно цього питання, ми відповідаємо, що в указі є вимога до операторів і ми її просто виконуємо», – додав Суранов.

Водночас голова Інтернет асоціації України Олександр Федієнко заявив, що здійснення блокування російських сайтів, що потрапили під санкції, українськими провайдерами наразі неможливе технічно. За його словами, для реалізації блокування провайдерам може знадобитися час і великі кошти на переоснащення обладнання та зміну топології мережі.  

ТВі

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ