Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

В Одесі затримали учасника масових заворушень 2 травня

В Одесі правоохоронці затримали чоловіка, який був активним учасником масових заворушень 2 травня 2014 року в місті. Про це повідомляє прокуратура Одеської області на своєму сайті.

"За клопотанням прокуратури Одеської області взято під варту фігуранта подій 2 травня 2014 року, причетного до масових заворушень на Грецькій площі", - йдеться у повідомленні.

Прес-служба прокуратури зазначає, що за клопотання прокуратури Приморський районний суд обрав 37-річному чоловіку запобіжний захід у вигляді арешту.

У повідомленні також зазначається, що підозрюваний переховувався від слідства під іншим прізвищем за межами України. Його викрили та затримали у помешканні родича в Одесі.

За даними слідства, чоловік, приховуючи обличчя балаклавою та каскою, брав активну участь у масових заворушеннях на Грецькій площі 2 травня 2014 року. Йому оголосили про підозру за ч. 2 ст. 294 КК України (Масові заворушення).

За інформацією джерела "УНІАН" у Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, затриманий є громадянином Білорусі.

Як повідомлялося, 24 червня прокуратура Одеської області направила до суду обвинувальний акт щодо учасника масових заворушень 2 травня 2014 року в Одесі, який три роки переховувався від слідства.

Як відомо, прокуратура Одеської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом масових заворушень, що сталися 2 травня 2014 року в Одесі, зокрема, у центрі міста та на площі Куликове поле, за ч. 2 ст. 294 КК України.

2 травня 2014 року в Одесі в ході масових заворушень загинуло 48 осіб і більше 200 були поранені. Більшість жертв трагедії загинули в Будинку профспілок. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані і навмисне сплановані.

На початку грудня 2016 року Колегія суддів Малиновського райсуду Одеси змінилася, суд ухвалив рішення почати розгляд справи спочатку.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ