Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вибори охоронятимуть 80 тисяч силовиків

Громадський порядок під час проведення місцевих виборів в Україні 25 жовтня підтримуватимуть понад 80 тисяч правоохоронців.

Про це в понеділок у Києві на брифінгу щодо підготовки органів внутрішніх справ до місцевих виборів зазначив керівник оперативного штабу МВС, радник міністра внутрішніх справ Іван Стойко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз по Україні сформовано різного роду виборчих комісій понад 40 тисяч. І за нашими підрахунками, для того, щоб забезпечити виборчий процес, його охорону, якщо порахувати по 2 правоохоронці (на виборчу дільницю - ред.) - це нам потрібно якнайменше близько 80 тисяч чоловік. Це велика кількість", - сказав він.

За словами Стойка, для охорони громадського порядку під час місцевих виборів також залучатимуться прикордонники в прикордонних областях (в 30-кілометровій зоні), військовослужбовці Національної гвардії і курсанти вищих навчальних закладів МВС.

Водночас прес-секретар МВС України Артем Шевченко додав, що наразі в кожному регіоні спеціально сформовані резерви з числа підрозділів особливого призначення.

"Якщо ситуація буде загострюватись, резерви будуть задіюватись", - пояснив він.

Стойко повідомив, що з 14 жовтня міліція перейде на посилений режим роботи. Патрулювання буде здійснюватись безпосередньо біля виборчих дільниць і в місцях проведення агітаційних заходів.

"Ми заздалегідь готуємось до того, аби убезпечити будь-які негативні прояви під час виборів", - підкреслив Стойко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ