Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Рік закінчується, фінанси вичерпуються

«Рік закінчується, фінанси вичерпуються. Сподіваємось, що наступного року фінансування медичного обладнання збільшиться, якнайменше у чотири рази», – про це 8 листопада розповів начальник Військово-медичного клінічного центру Західного регіону Іван Гайда.
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
1/3

Військові лікарі по півроку працюють в АТО

«Центр працює в посиленому плановому режимі починаючи ще 2014 року. Це означає, що деякі військові лікарі понад півроку надають медичну допомогу безпосередньо на Сході України. Цьогоріч, це особливо стосувалось нейрохірургів, які по 5-6 місяців знаходились там. Закономірно, що при такій ситуації збільшується навантаження на лікарів у військовому шпиталі. І це не враховуючи наукові конференції, відпустки, вихідні тощо.

Сьогодні у зоні АТО продовжують працювати дві наші військові частини – це мобільний госпіталь та одна з окремих автосанітарних рот. Наші колеги-лікарі, медичні сестри, технічний персонал також продовжують шляхом ротації виконувати свої обов’язки у зоні АТО».

Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
1/2

Шукаємо лікарів-волонтерів

«На сьогоднішній день найгостріша проблема існує у відділені відновлення лікування та реабілітації. Для того, щоб надавати медичну допомогу на європейському рівні, ми використовуємо мультидисциплінарний підхід до кожного пацієнта. Тому ми маємо потребу у 65 посадах фахівців. На жаль, сьогодні в нас є тільки 29, з яких заповнено тільки 23.

Лікарі працюють до сьомого поту. У зв’язку з цим, я звертаюсь до кожного, хто хоче і може надати нам волонтерську допомогу: ми шукаємо помічників реабілітологів, фізіотерапевтів та гідротерапевтів. Останні – це ті лікарі, які зможуть працювати з нашими пацієнтами в спеціальних лікувальних кімнатах з басейнами».

Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
1/2

Військові шпиталі Західного регіону прийняли близько 30 тис. пацієнтів

«Тільки впродовж цього року  у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону, що у Львові, ми надали медичну допомогу близька 14 тис. пацієнтів. Завдяки спільним зусиллям лікарів вдалось провести майже 5 тис. операційних втручань. Якщо говорити загалом про усі заклади, які підпорядковані керівництву Західного регіону, то кількість пацієнтів – 30 тис. осіб».

Понад 8 млн меценатської допомоги

«Щодо забезпечення медикаментами та розхідними матеріалами,  то вони на відносно належному рівні. Сучасні військовослужбовці та ветерани забезпечені у шпиталі у повній мірі за деякими незначними винятками. Проблемні питання вдається вирішувати за допомогою наших меценатів та волонтерів. Ми отримали благодійну допомогу від недержавних установ у розмірі 8 млн 39 тис грн та 33 коп. Також допомогу надала організація «Волонтерська сотня» 238 тис. грн».

Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
1/3

Хто постачатиме продукти?

«Зараз триває ремонт і реконструкція всіх приміщень та їдалень. Ми часто чуємо про нові впровадження щодо переходу на новому систему харчування, зокрема і в установах нашого типу. Сподіваюсь, що вже з нового року нововведення активується. Заплановано, що в подальшому шляхом конкурсного відбору будуть визначати фірму, яка займатиметься поставкою продуктів. Очікуємо, що якість харчування стане ще кращою».

Нове медичне обладнання

«Нам вдалось отримати для львівського шпиталю два аналізатори для клініки лабораторної діагностики. Також за рахунок субвенцій Львівської обласної ради (1,1 млн грн) придбали дихальну апаратуру для клініки реанімації, і закупили один апарат для ультразвукової діагностики до міського госпіталю. За рахунок загального фонду ми закупили ще одне цифрове обладнання, яке до кінця місяця мають встановити. Завдяки цьому ми зможемо підвищити ефективність надання медичної допомоги».

Олена Ляхович, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ