Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Анастезіологія – професія, яка обирає тебе

Сьогодні військові анестезіологи Медичних сил Збройних Сил України, разом зі своїми цивільними колегами, відзначають професійне свято – Всесвітній день анестезіолога.
Віктор Пантюшний

У нас працюють лише високоосвічені професіонали, які мають одну мету – лише професійне і високоякісне лікування, - розповів начальник клініки анестезіології, реанімації, інтенсивної терапії та детоксикації полковник медичної служби Юрій Скуратівський. – Від самого початку російської агресії, ще з 2014 року, наш заклад працює над лікуванням бойових травм, поранень і подоланням їх наслідків. І наша служба відповідає всім стандартам надання такої медичної допомоги.

За словами Юрія Євгеновича, за останні роки анестезіологічна служба цього військового лікувального закладу надзвичайно сильно розвинулась у кваліфікації та компетентності в роботі із сучасною наркозно-дихальною апаратурою. І це дозволяє проводити надскладні операції, скажімо, на відкритому серці, із пересадкою серця, під час поранень серця та грудної клітки. Також військові анестезіологи цього медичного закладу забезпечують високоякісне проведення операцій на головному мозку і, звісно, проведення операцій і лікування поранень і травм черевної порожнини та кінцівок.

Наші анестезіологи є, так би мовити, універсальними воїнами, які можуть замінити один одного на будь-якому етапі лікування пацієнтів, - продовжив офіцер. – Тобто проведення анестезії або подальше лікування реанімаційних пацієнтів і надання їм інтенсивної терапії.

За переконанням начальника клініки анестезіології, реанімації, інтенсивної терапії та детоксикації військова анестезіологія вимагає постійного вдосконалення професійного рівня від всього медичного персоналу цієї галузі медицини. Адже нові виклики потребують нових підходів, а отже і нових знань від кожного медика.

Анастезіологія - це як одруження, - продовжив полковник медичної служби Юрій Скуратівський. – Це назавжди. Можуть змінюватись методи та ставати кращою і складнішою апаратура, але ти назавжди лишаєшся анестезіологом, адже ця професія обрала саме тебе.

Віктор Пантюшний

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ