Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Надзвичайні події

Сміттєзвалище на Вернадського приберуть за 3 дні, результати розслідування – за 10 днів

Керівник департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської радиСергій Бабак назвав стихійне сміттєзвалище на вул. Вернадського «виробничою накладкою». Його планують прибрати протягом 2-3 днів. Результати службового розслідування обіцяють оприлюднити за десять днів. Про це він розповів в коментарі журналісту Гал-інфо.

«Це не стихійне сміттєзвалище, це така виробнича накладка. Змінюється перевізник. Були залишки сміття, котре накопичувалось в урнах центральної частини міста. В найближчі дні воно буде вивезено. Раніше на цій території стояли контейнери попереднього оператора AVE. Жодного біологічного сміття там немає, лише папір та пластик», - розповів Сергій Бабак.

За його словами, він отримав доручення від міського голови провести службове розслідування. 21 грудня буде виданий наказ по департаменту. «Візьмемо пояснення усіх, хто до цього дотичний, та зробимо висновки, аби уникнути в майбутньому таких ситуацій. За результатами розслідування ми вирішимо, чи звертатись до правоохоронних органів. Результати будуть, коли воно буде проведено, терміни встановлюються службовою доцільністю, думаю, днів за десять зможемо їх оприлюднити», - зазначив очільник департаменту житлового господарства.

Він також пообіцяв, що протягом трьох днів територія ЛКП «ШРП Галицького району» буде очищена від сміття. Втім, Сергій Бабак не визнає причетність комунального підприємства до сміттєзвалища на прилеглій території. «Що знаходиться за межами ШРП, то потрібно розбиратись, чиє це сміття. Не треба вважати, що все сміття яке десь викинули – це комунальники», - наголосив Сергій Бабак.

Таку ж думку озвучив журналістам і міський голова Львова Андрій Садовий, пообіцявши покарати винних в створенні сміттярки в межах міста. «Та це не є сміттєзвалище. Є урни в Галицькому районі, змінився перевізник, не уклали угоду з тих чи інших причин. Ну і сміття з урн, пластик, папір привозили на територію. Вони за 2-3 дні повивозять і забудемо про це. Жодних полігонів, жодних звалищ на території міста Львова не може бути, - зазначив Андрій Садовий, - Тут є проблема і ШРП, і керівника району, це комплексна проблема. Перший заступник на лікарняному. Наганяй всі отримають від мене. Це проблема, проблема локалізована, за 2-3 дні там буде наведено порядок».

Втім зазначимо, що на території незаконного сміттєзвалища були виявленні, окрім побутових відходів, опале листя в целофанових кульках, бруківка та тротуарна плитка з центральної частини міста.

Окрім того, працівник компанії «Еко-дім» зазначив, щ був свідком, як сміття на незаконне сміттєзвалище комунальні служби звозили протягом місяця або й більше. "Я тут працюю більше як місяць. На тому місці регулярно викидають сміття, я це щораз бачу", - розповів працівник компанії "Еко-дім" Ігор Крупа, що працює екскаваторником.

Нагадаємо, 19 грудня журналіст Гал-інфо спільно з активістами знайшли незаконне сміттєзвалище прямо у Львові на вул. Вернадського, площею близько 1.5 Га. Окрім того, зафіксували на відео факт незаконного скидання сміття комунальною машиною «Санітарна очистка». Викликали поліцію та представників Державної екологічної інспекції, котрі зафіксували злочинний факт . Слідство має встановити належність комунального авто.

На території близько 1, 5 га захоронено значний обсяг побутового та будівельного сміття в синіх та чорних сміттєвих пакетах. Є сліди неодноразового трамбування та пересипання шарами грунту. Також на території стихійного сміттєзвалища є тротуарна плитка та бруківка. Протікає річка, вода в котрій наповнена інфільтратом. В безпосередній близькості зі стихійним сміттєзвалищем розташована територія та комунальна техніка ЛКП "ШРП Галицького району".

Під час очікування поліції просто перед очі активістів з'вився автомобіль ЗІЛ з наклейкою «Комунальна служба» та табличкою «Санітарна очистка», вивантажив свіже побутове сміття. Цей факт зафіксовано на відео, на котрому добре видно номерний знак автомобіля «ВС 0249 АВ».

1/3

Представники Державної екологічної інспекції також зафіксували факт незаконного складування побутових відходів. За їх словами, наступним кроком Держекоінспекції буде позапланова перевірка ЛКП «ШРП Галицького району» в безпосередній близькості до котрого відбувається захоронення сміття. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ