Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Світова хроніка 2018 року за версією NBC News

Світова хроніка 2018 року у визначних фото за версією NBC News

Світова хроніка 2018 року за версією NBC News

Меморіал Джефферсона відбивається у замерзлій поверхні Приливного Басейну на світанку.

Вашингтон, 8 січня

Пожежні рятують 14-літню Лорен Кантін. Вона опинилася в пастці під уламками будинку, зруйнованого земляним зсувом. 

Дівчину знайшли, пошукові собаки почули її крик. Рятувальники працювали понад шість годин, щоб звільнити її.

Монтесіто, штат Каліфорнія, 9 січня

Патрік Робінсон з "Філадельфійських Орлів" святкує перемогу своєї команди над "Патріотами Нової Англії" на Суперкубку.

Недооцінені "орли" перемогли Патріотів з рахунком 41-33, і як результат виграли свій перший Суперкубок.

Міннеаполіс, 4 лютого

Погонич купає свого слона у річці Ямуна.

Нью-Делі, 6 лютого

"Зоряна людина" сидить за кермом електрокара Тесла, покидаючи Земну орбіту, після того як обидва були запущені в космос компанією SpaceX на ракеті Falcon Heavy. 

Через дев'ять місяців манекен в скафандрі разом з автомобілем Tesla Roadster покинули межі орбіти Марсу, - повідомив в своєму Twitter виробник аерокосмічної техніки Ілон Маск 2 листопада.

Земна орбіта, 6 лютого

Учні виходять із середньої школи імені Марджорі Стоунман Дугласа, після того як колишній учень відкрив вогонь, убивши 17 людей і поранивши 17 інших. Убивця був узятий під варту приблизно за милю від місця подій.

Паркленд, штат Флорида, 14 лютого

Журналісти спостерігають за тим, як президент Росії Володимир Путін виступає з щорічною промовою про положення нації, де він хизувався новим поколінням ядерного озброєння.

Озброєння включає в себе міжконтинентальну балістичну ракету, яка може досягти практично будь-якої цілі в світі і робить системи оборони "марними", заявив Путін.

Москва, 1 березня

Сирійська дівчина отримує лікування у тимчасовому госпіталі для жертв авіаударів, утримуваного повстанцями в анклаві.

Уряд країни, який вирішив вивести цей район з-під контролю повстанців після семи років війни, вдався до масштабних обстрілів та бомбардувань, щоб розчистити шлях для просування своїх військ.

оазис Гута, околиці Дамаска, 7березня

Начальник екіпажу армії США на борту вертольота CH-47F "Чинук" спостерігає за успішним випробуванням ракети під час навчального польоту.

Афганістан, 14 березня

Лижники змагаються під час першого етапу 33-го конкурсу лижного альпінізму імені П'єра Мента у Франції.

Аркеш-Бофорт,14 березня

Жінка з дитиною йде по зруйнованій вулиці під час того, як мирні жителі готуються до евакуації одного з небагатьох населених пунктів, що залишилися під контролем повстанців, В ці дні уряд наближався до забезпечення безпеки околиць столиці.

Арбін, східна Гута, 24 березня

Лазурові кози харчуються плодами Арганії Спінози, також відомої як арганове дерево. Поїдаючи фрукти і випльовуючи насіння, кози допомагають в процесі виробництва арганового масла.

Ес-Сувейр, південний захід Марокко, 4 квітня

Палестинські Демонстранти зіткнулися із ізраїльськими військами на кордоні.

Палестинці кажуть, що протестуючі вимагають права біженців вернутись на Батьківщину після того, як їхні сім'ї втекли або були у вигнанні з моменту заснування Ізраїлю 70 років тому.

Сектор Газа, прикордонні території Ізраїлю,6 квітня

Центральноамериканські мігранти у відкритому вагоні, який є частиною каравану, що подорожує через Мексику.

штат Ідальго, Мексика, 14 квітня

Туман дрейфує по хмарочосах біля набережної в Циндао.

провінція Шаньдун, Китай, 20 квітня

Члени Націонал-Соціалістичного руху під час з'їзду.

Темпл, штат Джорджія, 21 квітня

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ін (зліва) разом з президентом Південної Кореї Мун Чже-іном в демілітаризованій зоні.

Після років напруження перший саміт Північної-Південної Кореї за більш, ніж десятиліття почався з рукостискання. Їх руки все ще були стиснуті, і Мун запропонував північнокорейському лідеру вперше побувати на півдні - зробити всього лише на один крок над бетонною лінією, висотою по щиколотку.

селище Панмунжом, Південна Корея, 27 квітня

Хмара попелу з вулкану Кілауеа піднімається у небо позаду гольфістів.

Гаваї, 15 травня

Швидкий потік лави поглинає все на своєму шляху, підпалюючи будинки. Вулканічна лава знищила сотні домів на Великому острові Гаваї.

селище Пахоа, Гаваї, 19 травня

Меган Маркл крокує по храму у день свого весілля з принцом Гаррі у Каплиці Святого Георгія.

Син Британської королівської сім'ї та дочка американців середнього класу одружилися на службі, яка відображала королівську приналежність жінки, змішаний родовід Меган та спільну прихильність пари до створенням більш різнобічного, сучасного обличчя в монархії.

Віндорський Замок, Англія, 19 травня

Канцлер Німеччини Ангела Меркель з президентом Дональдом Трампом під час саміту великої сімки. Збори, на якому були присутні прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе і президент Франції Еммануель Макрон, поруч з Меркель, відзначились різкими розбіжностями з приводу рішення Трампа про введення більш високих податків на імпорт алюмінію і сталі. Після від'їзду Трамп написав у Twitter, що він проінструктує чиновників США не схвалювати заяву G-7, заперечуючи проти коментарів  прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо, який приймав саміт.

Ла-Мальбе, Канада, 9 червня

12-річна дівчинка плаче, під час обшуку її матері на Мексикансько-Американському кордоні Люди, які шукали притулку з Гондурасу просувались через Ріо-Гранде з Мексики і були затримані агентами прикордонного патрулю США перед відправкою в центр обробки.

МакАллен, штат Техас, 12 червня

Діти іммігрантів у слідчому  ізоляторі поруч з мексиканським кордоном. Адміністрація Трампа значно розширила свої можливості утримання дітей-іммігрантів у тимчасових наметах до моменту, коли вони можуть бути об'єднані з батьками, іншими родичами або спонсорами.

Торнільо, штат Техас. 18 червня

Одягнені лише в червоні шапки, плавці повертаються на берег під час масштабного “голого” запливу у день літнього сонцестояння. У ньому взяли участь понад 1500 плавців.

Гобарт, Австралія, 22 червня

Члени пожежної охорони Нью-Йорка радіють за пару, яка бере участь в щорічному гей-параді. Перший гей-парад в США відбувся в Центральному парку 28 червня 1970 року.

Нью-Йорк, США. 24 червня

Балерина спостерігає за трансляцією чвертьфінального футбольного матчу чемпіонату світу між Росією і Хорватією в Михайлівському театрі. Хорватія здобула перемогу в матчі з рахунком 4: 3

Санкт-Петербург, Росія, 7 липня

Президент Франції Еммануель Макрон підтримує французьку збірну під час фіналу Кубка світу проти  збірної Хорватії  Ле Бле виграли, завоювавши для Франції другий поспіль Світовий Кубок за останні 20 років.

Москва, Росія, 15 липня

Транспортні контейнери з рештками американських солдатів, репатрійованих з Північної Кореї, загорнуті в прапори після прибуття на Об'єднану базу Перл-Харбор-Хікам.

На урочистій церемонії останки були супроводжені військовими почесними охоронцями на територію США. Пройшло 65 років з того моменту, як перемир'я зупинило конфлікт і через кілька тижнів після цього президент Дональд Трамп отримав від північнокорейського лідера Кім Чен Іна зобов'язання повернути тіла.

Гонолулу, США, 1 серпня

Натовп чекає евакуації на сусідній острів Ломбок після того, як попереднього дня стався землетрус силою 6.9 балів.

острів Гілі Траванган, Індонезія, 6 серпня

Мертва вівця лежить на сухому запиленому полі після невдалого врожаю.

Засуха в Новому Південному Уельсі в цьому році була найсухішою і найпоширенішою з 1965 року.

Паркс, Австралія, 14 серпня

92-річна Лі Кеум (зліва) з Південної Кореї плаче під час возз'єднання розлучених сімей, зустрічаючись зі своїм північнокорейським сином 71-річним Рі Санг Чолом  на курорті “Алмазна гора”. Рі було всього 4 роки, коли він в останній раз бачив свою матір до возз'єднання.

Десятки південнокорейців похилого віку перетнули сильно укріплений кордон з Північною Кореєю заради сентиментальних зустрічей з родичами, яких вони давно не бачили, через те, що були розлучені під час Корейської Війни.

Північна Корея, 20 серпня

Арета Франклін спочиває у позолоченій скриньці в Музеї афроамериканської історії імені Чарльза Райта. «Королева Соулу» була одягнена в червоне, включаючи туфлі на високих підборах і як виразилась одна людина, - Аета була «дівою до кінця».

Детройт, США. 28 серпня

Сінді Маккейн поруч з труною чоловіка під час похоронної служби на кладовищі при  Військово-морській академії у Аннаполісі.

У п'ятиденній процесії нація попрощалася з сенатором Джоном Маккейном, республіканцем з Арізони, який помер у віці 81 року від раку мозку.

Штат Меріленд, США, 2 вересня

Пожежний працює над  контролем вогню, який поширюється  в каліфорнійському національному лісі “Шаста-Трініті”. Наслідком пожежі стали  накази про евакуацію будинків і будівель, розсіяних по трьох округах та навколо всього лісу.

штат Каліфорнія, США. 6 вересня

Мігранти у човні, який застряг в Гібралтарській протоці перед тим, як їх врятували.

Хоча загальна кількість мігрантів, які прибувають до Європи по морю скоротилася з пікового рівня 2015 року, проте в Іспанії спостерігалося неухильне збільшення числа мігрантів що прибувають, і їй вдалось обігнати Італію як бажаний напрямок для людей, відчайдушно бажаючих дістатися до континенту.

протока Гібралтар, околиці Іспанії, 8 вересня

Однорічного Олівера Келлі транспортують з катера Шерифа у рамках рятівної операції під час повені, спричиненої ураганом Флоренс у Леланді.

Північна Кароліна, США. 16 вересня

Прихильники Дональда Трампа на передвиборчому мітингу.

Лас Вегас, США. 20 вересня

Білла Косбі виводять в наручниках з виправної установи округу Монтгомері в Іглвіллі, після того, як він був засуджений на термін від трьох до десяти років тюремного ув'язнення за сексуальне насильство.

Горе-гуморист  у квітні був засуджений за вживання наркотиків та сексуальне насильство над Андреа Констанд, тодішньою адміністраторкою жіночого баскетболу в Темпльському університеті.

штат Пенсільванія, США. 25 вересня

Крістіна Блейс Форд складає присягу перед Судовим комітетом Сенату США.

Професорка психології Крістіна Форд звинуватила кандидата на пост члена Верховного суду Бретта Кавано в сексуальному насильстві над нею під час вечірки в 1982 році, коли вони були школярами в передмісті Меріленда.

Вашингтон, США. 27 вересня

Мігрант, який був у групі, перехопленій біля узбережжя Середземного моря, стоїть у черзі після прибуття у порт Мотріль на рятувальному судні.

південь Іспанії, 2 жовтня

Пасажирський паром стоїть між двома будівлями після землетрусу в Індонезії.

Ввечері 28 вересня стався землетрус магнітудою 7,5, який викликав цунамі, яке, як кажуть, місцями сягало 20 футів. Більше 800 чоловік загинуло під час катастрофи.

Вані, центральна частина острова Дунгала. 3 жовтня

Меланія Трамп відвідує піраміди в Гізі  під час заключної зупинки свого тижневого візиту в чотири країни Африки. Це була її перша особиста поїздка за кордон в якості першої леді.

Гіза, Єгипет. 6 жовтня

Кеті Кой стоїть серед залишків свого будинку у Панама-Сіті, на наступний день після того, як ураган Майкл обрушився на північну частину штату.

штат Флорида, США. 11 жовтня

Стажерка тягнеться до мікрофону, під час того, як журналіст Джим Акоста з CNN випитує президента Дональда Трампа на прес-конференції.

Триваюча ворожнеча Трампа з головним кореспондентом Білого Дому Джимом Акоста загострилася, коли Трамп усно вилаяв його, після чого адміністрація призупинила доступ для журналіста через декілька годин.

Вашингтон, США. 7 листопада

Фургон охоплений полум'ям після того, як лісова пожежа прорвалась через місто Передайз.

Десятки тисяч людей втікали від стрімкої лісової пожежі в Північній Каліфорнії, деякі з них хапали немовлят і домашніх тварин, залишаючи машини і пішки тікали від полум'я, яке викликало евакуацію цілого міста і знищило сотні споруд.

Передайз, штат Каліфорнія. 8 листопада

Салех Хасан аль-Факех тримає руку своєї чотиримісячної доньки Хаджар, яка померла у відділенні вигодовування новонароджених в лікарні Аль-Сабін.

Хаджар була однією з тисяч єменських дітей, які страждають від недоїдання в країні, яка опинилася на межі голоду більш, ніж за три роки війни.

Сана, Ємен, 15 листопада

40-літня Марія Меза мігрантка з Гондурасу біжить від сльозогінного газу зі своїми 5-річними доньками-близнюками Сайрою і Чейлі Мехієй, разом з частиною каравану, з якого  тисячі людей із Центральної Америки намагаються дістатися до Сполучених Штатів.

Працівники прикордонного контролю США жбурнули капсули зі сльозогінним газом в момент, коли мігранти наблизилися до прикордонного переходу в Сан-Дієго, що викликало суспільне обурення.

Мексиканський кордон Тихуана, 25 листопада

Автомобіль потрапив в пастку на пошкодженій дорозі на південь Аляски після паралельних землетрусів.

Землетруси силою 7,0 і 5,7 бала зруйнували автомагістралі та пошкодили будинки в Анкориджі і його околицях, змушуючи людей вибігати на вулиці через попередження островів і прибережних районів на південь від міста про можливість виникнення цунамі.

Васілла, Аляска. 30 листопада

Дим, що оповив Париж.

Коли поліція дозволила собі стріляти сльозогінним газом і водяними гарматами в вуличних боях з активістами руху "жовті жилети", протести проти підвищення податків і високу вартість життя перетворилися в бунт.

Тріумфальна Арка, Париж, Франція. 1 грудня

Колишній президент Джордж Вокер Буш торкається труни свого батька, колишнього президента Джорджа Герберта Вокера Буша після того, як висловив свою пошану в Національному Соборі 5 грудня.

Ветеран Другої Світової Війни Буш старший був членом Конгресу зі штату Техас, послом Сполучених Штатів Америки, директором ЦРУ, віце-президентом під керівництвом Рональда Рейгана та 41-им президентом Америки. 

Національний Собор, Вашингтон, США. 5 грудня

Джерело - NBC News

Переклад - Маркіян Налепа

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ