Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Трускавці організували навчання для ВПО про важливість сортування відходів

У Трускавці організували навчання для внутрішньопереміщених дітей та дорослих про важливість сортування відходів.

30 серпня 2023 року у місті Трускавець Компанія «Центр ЛТД» спільно з Асоціацією «ЕКО Кластер»,  БО «Міжнародний фонд охорони здоров’я та навколишнього середовища «Регіон Карпат»  у рамках проєкту «Захист внутрішньо переміщених осіб в Закарпатській, Чернівецькій, Львівській та Івано-Франківській областях" організувала чергове навчання про те як правильно сортувати відходи. Про це розповів директор Компанії «Центр ЛТД» Олег Бота. Участь у заході взяло понад 40 діток та дорослих.

«Це вже другий наш захід в рамках якого ми хочемо вчергове привернути увагу до питань формування високої екологічної культури поводження з відходами. Вже змалечку підростаюче покоління повинно усвідомлювати свою відповідальність за дбайливе і раціональне ставлення до природних ресурсів, до ефективного їх використання та охорони довкілля», - зазначає Олег Бота. 

Під час заходу учасникам розповіли про важливість сортування відходів, ознайомили із контейнерами для роздільного сортування та переконали у важливості дотримуватись правил сортування, адже це допоможе зберегти довкілля та підтримати економіку нашої держави. Також учасникам продемонстрували практичні приклади як із зношених шин та покришок можна зробити плитку, яку можна використати у господарці міст та сіл чи як із відсортованого скла виготовити мильниці та дозатори для ванної кімнати. Наймолодші учасники отримали книжечку із серії «Наліпки-рятувалки, дбаємо про довкілля».

«Таке ж навчання ще заплановано провести у Новому Роздолі. Ми усвідомлюємо важливість формування екологічної культури, яка базується на безперервній екологічній освіті та екологічному стилі мислення. Ця культура передбачає не лише розуміння важливості охорони природи, а й активну участь кожного у збереженні природних ресурсів та впливі на довкілля», - зазначає виконавчий директор Асоціації «ЕКО Кластер» Олена Вітрак.

Дякуємо БО «Міжнародний фонд охорони здоров’я та навколишнього середовища «Регіон Карпат» за можливість такого навчання та доцентові кафедри РВПРіОП географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка пані Ірині Койновій за цікаву презентацію.

Нагадаємо,  що 9 липня 2023 року вступив в дію Закон України «Про управління відходами», який спрямований на вдосконалення системи управління відходами.

Щодо співпраці та консультування з питань управління відходами  на вашому підприємстві чи у громаді, а також щодо проведення просвітницьких заходів щодо важливості сортування відходів просимо телефонувати +38 096 781 05 37, +38 067 725 54 32, або надсилати запитання: [email protected]. Більше інформації на сайті: center-ltd.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ