Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як сортувати відходи: у Новояворівську організували навчання для внутрішньо переміщених дітей та дорослих

У Новояворівську організували навчання для внутрішньо переміщених дітей та дорослих про те як сортувати відходи.

16 серпня 2023 року у місті Новояворівськ Компанія «Центр ЛТД» спільно з Асоціацією «ЕКО Кластер»,  БО «Міжнародний фонд охорони здоров’я та навколишнього середовища «Регіон Карпат» і управлінням з питань поводження з відходами Львівської міської ради  у рамках проєкту «Захист внутрішньо переміщених осіб в Закарпатській, Чернівецькій, Львівській та Івано-Франківській областях" організувала навчання про те як правильно сортувати відходи. Про це розповів директор Компанії «Центр ЛТД» Олег Бота. Участь у заході взяло понад 60 діток та дорослих, в тому числі дітки з двох дитячих садків міста Новояворівська.

«В такий спосіб ми хочемо привернути увагу до питань формування високої екологічної культури поводження з відходами. Вже з малечку підростаюче покоління повинно усвідомлювати свою відповідальність за дбайливе і раціональне ставлення до природних ресурсів, до ефективного їх використання та охорони довкілля», - зазначає Олег Бота.

До слова, у Львові на території КП "Львівспецкомунтранс" функціонує навчальний центр поводження з відходами. Там облаштували майданчик, де й проводять лекції для школярів, студентів та усіх охочих мешканців міста. Під час занять наводять і приклади, як дати відходам друге життя.

"У навчальному центрі ми демонструємо практичні приклади як із зношених шин та покришок можна зробити плитку, яку можна використати у господарці міста, – каже начальник відділу комунікації та просвітництва управлінням з питань поводження з відходами Львівської міської ради  Роман Яцикович, - також розповідаємо, що перед тим як викинути сміття в урну (пляшки, пластикові та паперові упаковки) їх слід максимально стиснути».

Під час заходу учасникам розповіли у які контейнери потрібно викидати різні види сміття та чому важливо дотримуватись правил сортування, адже це допоможе зберегти довкілля та підтримати економіку нашої держави. Наймолодші учасники отримали книжечку із серії «Наліпки-рятувалки, дбаємо про довкілля».

«Навчання про те як правильно сортувати відходи заплановано провести і в інших містах області. Ми, як екологи з практичним досвідом усвідомлюємо, що формування екологічної культури базується на безперервній екологічній освіті, формуванні екологічних переконань, екологічному стилі мислення, практичних уміннях і навиках і потрібно починати із себе та свого оточення», - зазначає виконавчий директор Асоціації «ЕКО Кластер» Олена Вітрак.

Дякуємо БО «Міжнародний фонд охорони здоров’я та навколишнього середовища «Регіон Карпат» за можливість такого навчання.

Нагадаємо,  що 9 липня 2023 року вступив в дію Закон України «Про управління відходами», який спрямований на вдосконалення системи управління відходами.

Щодо співпраці та консультування з питань управління відходами  на вашому підприємстві чи у громаді просимо телефонувати +38 096 781 05 37, +38 067 725 54 32, або надсилати запитання: [email protected]. Більше інформації на сайті: center-ltd.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ