Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Якщо Саакашвілі прорветься, то його екстрадують... з Києва до Львова

6 вересня Львів прожив насиченим детективно-політичним життям: у маєтках Петра Димінського шукали його ДНК, біля львівської Ратуші й Франкового університету вирували пристрасті стосовно повернення в Україну Міхеіла Саакашвілі.

Натомість ЄС продовжив економічні санкції проти РФ. Москва насміхається над Варшавою і відверто фальшує історичне минуле Катині. З’ясувалось, що Кремль непридатний ні для добросусідських відносин, ні для ролі миротворців, а Путін, маніпулюючи Кім Чен Ином, шантажує світ при мовчазній згоді Сі Дзіньпіна. Отже про все за порядком.

Обшуки у будинку і офісі Петра Димінського

У Львові в місцях проживання і головному офісі президента ФК «Карпати» провели обшуки з метою виявлення ДНК, що належать Петрові Димінському, аби порівняти їх із макромолекулами, які виявили в автомобілі «Mersedes», водій якого спричинив смертельну ДТП. Окрім зазначених приміщень експерти вирішили обшукати базу, куди поспішав Димінський у день аварії, і завітати у приміщення інформагентства ZIK та телеканалу.

Ігор Туркевич, керівник медіа-холдингу ZIK, не зумівши збагнути логіку обшуків приміщень інформагентства і телеканалу, запідозрив у ініціації поліцейського візиту Авакова і Ко, дії яких назвав рейдерським захопленням приміщень. Дивне уявлення, треба сказати, про природу рейдерських захоплень.

Антон Геращенко, депутат українського парламенту і радник Авакова і Ко, повідомив причину обшуків і наголосив: «Димінський два тижні тому покинув територію України і досі не повернувся. Чому? Кожен може зробити своє припущення. У мене воно також є. Поки його статус – це статус свідка. Але з кожним днем слідчі Національної поліції збирають усе більше фактів і доказів, які можуть призвести до зміни процесуального статусу Петра Димінського. Позиція Міністра МВС Арсена Авакова, Глави Нацполіції Сергія Князєва і моя – проста. За смерть Наталії Тріли повинен відповісти не «фунт» і не «стрілочник», а той хто був за кермом «Mersedes», порушив ПДР і вбив Наталю Трілу».

Пристрасті довкола Міхо

Вчора у Львові відбулись дві політичні акції стосовно повернення Міхеіла Саакашвілі в Україну. Біля Франкового університету відбулась нечисленна акція на підтримку повернення опального грузинського політика в Україну, а біля офісу міського голови – діаметрально протилежне й також малолюдне волевиявлення, аби Саакашвілі й надалі гуляв собі Європою.

Минулого дня у Львові відбулись дві політичні акції стосовно повернення Міхеіла Саакашвілі в Україну. Біля Франкового університету не численно мітингували на підтримку повернення опального грузинського політика в Україну, а біля офісу міського голови відбулось діаметрально протилежне й також малолюдне волевиявлення, аби Саакашвілі й надалі гуляв собі Європою.

Нагадаємо, Андрій Садовий сповістив свого приятеля Міхеіла Саакашвілі, що гостинно чекає на нього у Львові на каві, а в Києві повідомили, що на Саакашвілі вже зачекалась прокуратура Грузії і Тбіліський міський суд, який іще 2 серпня 2014 року обрав для екс-президента запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Давіда Саакашвілі теж спровадять із України

Столична поліція затримала Давіда Саакашвілі, зведеного брата екс-президента Грузії, Міхеіла Саакашвілі. У затриманого закінчилися юридичні підстави для перебування в Україні, – повідомили у Державній міграційній службі.

Раніше іноземця Давіда Саакашвілі належно поінформували про відсутність у нього підстав для проживання в Україні. Проте у встановлений законом термін Давід Саакашвілі територію України не покинув і знаходився у Києві незаконно. Міграційна служба прийме рішення про його екстрадицію в будь-яку країну, куди він захоче. А ще накладе на Давіда Саакашвілі адміністративний штраф.

Європа пролонгувала ущемлення для Москви

Посли ЄС схвалили рішення про пролонгацію антируских санкцій. На півроку продовжили економічні обмеження для 38 руских компаній, заборону на в’їзд до ЄС для 149 посадовців із РФ та кількох сепаратистів, а також продовжили «замороження» активів інтернованих.

Президент Порошенко активно відгукнувся на цю радісну звістку, написавши коментар у соціальній мережі: «Вітаю рішення послів ЄС продовжити на півроку й розширити пакет санкцій проти Росії за окупацію Криму. Тягар «кримнаша» має стати нестерпно важким до повного відновлення суверенітету України над півостровом».

Для санкціонованих руских це і справді невимовний тягар. Маєтки – в ЄС, діти вчаться в ЄС, коханки живуть в ЄС, а вони повинні сидіти на Москві й тяжкі думи гадати, із ким їхні пасії розтринькують закордонні статки.

Міграційний терор у Європі

У вересні 2015 року Рада ЄС на рівні міністрів внутрішніх справ погодила квоти розподілу 120000 мігрантів по всіх країнах ЄС. Проте не всі країни ЄС готові до вирішення тих внутрішніх проблем, які їм створюють мігранти. За цей спротив Єврокомісія у найближчі тижні ініціює судові позови проти Польщі, Угорщини, Словаччини і Чехії, що призведе до штрафів для цих країн через відмову приймати прохачів притулку в рамках програми ЄС з розселення мігрантів.

Вчора Європейський суд відхилив скаргу Угорщини і Словаччини, які оскаржували механізм обов'язкового переселення мігрантів. Угорщина у відповідь відмовилась приймати біженців і назвала рішення суду безвідповідальним. Словаччина висловила «повагу» до рішення суду, проте повідомила, що його виконання технічно неможливе.

Фальшування руско-польської історії

Ось надійшов привіт і для польської влади, яка під час московської агресії проти України цинічно вирішила використати складне становище Києва та задовольнити своє історично-шовіністичне его, – пише Андрій Іллєнко, народний депутат України.

На РФ швидкими темпами і на державному рівні відбувається ревізія історії Катинського злочину, коли московські каральні органи розстріляли понад 20 тисяч полонених польських військових. «Історики в цивільному» провели «додаткове розслідування» і виявили, що минуле було цілком інше, аніж прийнято його трактувати сьогодні.

1. Поляків розстріляло не НКВД, а німці. Отож історія терору в Катині – це підла вигадка Геббельса з метою очорнити гуманний совєцький режим і гостинну душу руского народу до поляків.

2. Навіть у тому разі, якщо польських офіцерів чекісти і розстріляли, то «небагато» і «за діло» бо поляки також добрі – у 1920-х роках катували і вбивали полонених червоноармійців.

Допоки чванливі поляки відновлюють свою недолугу експансію часів людовбивці Пілсудського шляхом зображення на своїх паспортах історичних меморіалів у Литві та Україні, в Катині активно створюють відповідний «меморіал» у новому московськовському історичному трактуванні.

І як на це відреагує офіційна Варшава? – цікавиться народний депутат України.

Відреагує традиційно – мовчки втреться і створить ескалацію зі сусідами, щоби замаскувати перед власним електоратом безпорадність перед Москвою, від якої пихатий Качинський нездатний домогтись повернення навіть уламків літака свого покійного брата.

Кремлівські терористи хочуть миротворити

Інформаційне агентство «Франс-прес» повідомило, з посиланням на копію руского документа, що знаходиться в його розпорядженні, що Україна і РФ розробили різні проекти резолюції ООН про розміщення миротворчої місії в Донбасі. Рускі запропонують відправити «блакитні каски» в регіон на півроку й виключно для охорони спостерігачів ОБСЄ в зоні конфлікту.

Москва вимагає, щоби військовослужбовці ООН були оснащені тільки легкою зброєю, а генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш повинен розробити пропозиції стосоно складу майбутньої місії спостерігачів ОБСЄ. Постійний представник РФ в ООН Васілій Небензя повідомив пресі, що день голосування стосовно цього документу поки ще не призначили.

Тим часом Україна розробила проект власної резолюції ООН, в якій вказується, що РФ не може брати участі у миротворчій місії, а «блакитні каски» повинні бути розміщені по всій зоні конфлікту, включаючи й українсько-руский кордон.

Володимир Єльченко, постійний представник України в ООН, повідомив: «Не може країна, яка є стороною конфлікту, одночасно бути і миротворцем. Це не може бути тільки охорона спостерігачів ОБСЄ. Для цього простіше їх озброїти, а не заводити туди ще якісь військові сили ООН, які будуть їх охороняти. Ми не згодні, що повинні погоджувати умови місії з якимись представниками ОРДЛО, оскільки стороною конфлікту визначено РФ».

Рускі непридатні для добросусідських відносин

Даля Грібаускайте, президентка Литви, повідомила, що у 2010 році її особисте знайомство з Путіним завершилось списком вимог, які Литва повинна була виконувати під керівництвом Кремля. Від того часу очільниця Литви більше не зважає на кремлівські ультиматуми і путінські забаганки, а обрала інший шлях – посилення опірності негативному впливу Москви.

«Ми збудували свій термінал для скрапленого газу, стали енергетично і економічно незалежними, і ми прагнемо продовжувати синхронізацію з континентальною Європою. Економічно ми стали сильнішими і більш незалежними, а тому можемо говорити з Москвою, не побоюючись, не тремтячи і не остерігаючись будь-яких підступів», – наголосила Даля Грібаускайте.

Вона висловила жаль, що у великих європейських країнах не розуміють у повній мірі, яку небезпеку становить Москва для всього світу, проте поволі ситуація змінюється. Доказом зміни тенденції є розгортання у Литві батальйонів НАТО для захисту від «потенційних загроз».

Грібаускайте зробила діагностичний висновок, що рускі генетично неспроможні налагоджувати і підтримувати зі сусідами добрі відносини. Якщо сусіди РФ хочуть мати з Москвою добрі стосунки, то повинні виконувати всі забаганки Кремля. А якщо виконувати не будуть, тоді на Кремлі їх зарахують до ворогів.

Кара небесна на скрепоносців

Козельський район Калузької області на РФ оголосили зоною лиха, в яку потрапив і відомий монастир «Оптина пустинь». Причина лиха – поширення сказу. Влада всіляко приховує масштаби поширення епідемії, говорячи що у сказі запідозрили тільки одну тварину. Натомість місцеві ЗМІ повідомили, що сказ стрімко поширився вже на три райони області, а «Оптина пустинь» опинилась майже в його епіцентрі. Недалеко монастиря застрілили скажену лисицю, а сказ виявили і в домашніх тварин.

Суворий карантин оголосили на два місці, під час яких в області суворо заборонили проводити виставки собак, кішок, торгувати домашніми тваринами, відловлювати і вивозити з території диких звірів. Надто суворі міри як для виявленої однієї скаженої тварини, про яку офіційно поінформувала місцева влада.

Хто насправді є шантажистом – Кім Чен Ин чи таки Путін?

Британська преса звернула увагу на позицію Кремля стосовно Північної Кореї. На завершення саміту країн БРІКС у китайському Сямені Путін сказав, що військова істерія навколо КНДР може стати причиною катастрофи світового масштабу і загибелі величезного числа людей.

Путін не бачить нічого дивного в тому, що Пхеньян провів шосте за рахунком і найпотужніше ядерне випробування, адже іноземне вторгнення в Ірак і Лівію переконали Кім Чен Ина, що йому потрібна ядерна зброя, щоби захиститись і вижити.

Із тремором у голосі Путін пригадував: «Ми всі пам'ятаємо, що трапилося з Іраком і Саддамом Хусейном. Його дітей вбили, його онука застрілили, вся країна лежала в руїнах, а Саддама Хусейна повішали. Увесь світ, включаючи і народ Північної Кореї, знає, як це відбулось. Так вони (північні корейці) траву їстимуть, але не відмовляться від цієї програми, поки не будуть відчувати себе в безпеці».

Під час скликаного на 11 вересня з ініціативи США екстреного засідання Ради безпеки ООН американці мають намір винести на обговорення питання вето на експорт із КНДР текстильної продукції, бойкот національних авіаліній КНДР, а також про припинення постачань нафти північнокорейському уряду. Громадянам КНДР імовірно заборонять працювати за кордоном, а високопоставлених чиновників додадуть у «чорний список»: їхні закордонні активи «заморозять», а поїздки за кордон обмежать.

Трамп переклав відповідальність на Цзіньпіна

Президент Дональд Трамп після «відвертої» розмови із лідером КНР Сі Цзіньпіном заявив, військові дії проти КНДР не є першочерговим варіантом вирішення північнокорейської ядерної проблеми. Поки що.

Трамп повідомив: «Президент Сі пообіцяв щось зробити. Ми будемо дивитись, чи зможе він це зробити. Але ми не будемо миритись із тим, що відбувається в Північній Кореї. Я вірю, що президент Сі згоден зі мною на 100%. [...] У нас була дуже і дуже відверта і дуже сильна телефонна розмова».

Китай негласно саботує блокаду КНДР, тому що обсяг зовнішньої торгівлі Пхеньяну із Пекіном становить 90%. По-друге, Китай не хоче об’єднання Північної Кореї з Південною Кореєю, тому що тоді американські війська можуть бути розташовані впритул до китайського кордону. Для Китаю КНДР вигідна – вона відіграє роль буфера й стримує поширення євроатлантичної цивілізації на території Східної Азії.

Ярослав Левків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ