Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Побороти Януковича у конституційний спосіб, - мітинг у Львові

У Львові відбувся протестний мітинг до другої річниці перебування при владі Президента Віктора Януковича.

На площі біля пам’ятника Шевченку у центрі Львова зібралося, за різними оцінками, від 2 до 3 тисяч людей.

Були представлені партії «Свобода», "Фронт змін", НРУ, "Удар", Українська партія, "Батьківщина", "Наша Україна".

Біля мікрофона стояли голова Львівської облради Олег Панькевич, голова ЛОО "Фронту змін" Степан Кубів, голова ЛОО "Батьківщина" Роман Ілик, керівник ЛОО Українська партія Олег Канівець, а також народні депутати Степан Курпіль, Володимир В’язівський, Микола Томенко.

Насамперед слово надали Олегу Панькевичу. Він сказав, що влада буде робити все, щоб роз’єднати людей, бо вона їх боїться і «боїться світла».

Микола Томенко зазначив, сьогодні сумний день – два роки при владі Янукович. Нинішня українська влада веде війну проти України. Тому гаслом опозиції має стати: хто не проти нас, той за нас. Треба всім забути про назви власних партій, амбіції, а головними мають стати слова – гідність, воля, Батьківщина, Україна. Ціль - змінити владу, реалізувати її слід у конституційний спосіб на цих парламентських виборах - у жовтні, після яких опозиція має створити більшість у Верховній Раді, оголосити позачергові президентські вибори і не допустити другого терміну Президента Януковича.

Степан Кубів сказав, що в Україні два роки триває внутрішня окупація. Депутат додав, що начебто влада чинить тиск і перешкоджає проведенню сесій райрад, на яких мають ухвалювати антипрезидентські заяви ("подарунок" Януковичу  до річниці). Також зауважив, що організаторам нинішньої акції у Львові чинилися перешкоди, аби автобуси не приїхали на мітинг. За його словами, ці питання розглянуть на наступній сесії облради, причетних до таких дій назвуть поіменно.

Потім надали слово Ірині Фаріон. Вона сказала, що в політиці настав час для сильних, вольових, самодостатніх людей, все слабке треба відсікти. Згадала про ідею Бандери: влада має належати людям, партіям, які сповідують націєцентричну ідею. Натомість маємо в політиці ситуацію, коли все продається. Тобто, мало людей по-справжньому відданих ідеї, яку заступили великі гроші («сонце весело сміється – все на світі продається»). Але не всі політики продажні і люди це мають розуміти. Хто ж зневірився, хай купить таблетку і заспокоїться. На завершення Фаріон додала, що ворогів треба знищувати.

Мітинг ухвалив звернення до українського народу, яке мають передати до Львівської облради.

Звернення по частинах зачитали Роман Ілик, Степан Кубів та Ірина Сех.

Суть звернення: в Україні встановлено антинародний режим, його мета – позбавити українців гідності, свободи, мови, власних героїв та історії.

Відповідно завдання опозиції – повалити цей режим. Цьому завданню повинно бути підпорядковано все. Запорука його виконання - єдиність опозиції, скоординованість дій. При цім слід мати на увазі, що влада зробить все, аби розколоти опозицію.

(Згодом прес-служба ЛОО ВО "Свобода" поширила текст звернення:  

«ЗВЕРНЕННЯ ДО УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ ПРО ПОЛІТИЧНУ СИТУАЦІЮ В УКРАЇНІ

За два роки перебування Януковича на посаді Президента в Україні встановлено антиукраїнський режим. Його метою є позбавити українців національної гідності, поставити на коліна бідності та загнати в рабство. Цими методами Янукович і його “банда” хочуть перетворити українців на німу масу без власної мови, без власної історії, без власних героїв.

Своїми брудними руками вони трощать здобутки нашої незалежності, забирають у нас право вільного вибору,садять у тюрми лідерів опозиції. Сьогодні вони віддали ставленикам Москви найважливіші державні посади та ізолювали нас від вільного світу. Завтра – вони перетворять Україну на огороджену колючим дротом територію, в якій пануватиме поліцейський терор.

Вони добре знають, що сила народу– в його єдності. Тому з усіх сил намагаються не допустити об’єднання українців.

Плоди діяльності Президента свідчать: він і його команда нефахові і не бажають працювати на розвиток України.

Вони відібрали в українців законні пільги, в підприємців - можливість заробляти, в пенсіонерів –можливість вижити, в усіх українців – жити в нормальній країні. Вони розікрали все майно, що належить народу. Лунають заклики і про прихватизацію Укрзалізниці. Вони замахнулися на землю – наше останнє багатство.

Своєю гуманітарною політикою вони послідовно витісняють українську мову із публічного вжитку та інформаційного простору. Кричуща недолугість законопроекту про вищу освіту від Табачника змусила навіть уряд його відкликати.

Енергетичну безпеку вони довели до того, що Україна може втратити свої стратегічні об’єкти: «Енергоатом» та газотранспортну систему. А ще ми отримали російський флот до 2042 року.

Нефаховість зовнішньої політики довела до міжнародної ізоляції режиму, а заразом і України.

Останні перестановки між Кабміном і РНБО свідчать про те, що в Президента мікроскопічна лава запасних. А простіше кажучи, її немає зовсім.

Виявляється, що всі урядовці безцінні "універсальні солдати", яких куди не поставиш – усюди результат один: найвища корупція в Європі та друге знизу місце за рівнем життя населення.

Що робити?

Насамперед постійно пам’ятати про нашу мету – повалення режиму. Цій меті повинно бути підпорядковано все – і об’єднання сил опозиції, і політична робота, і агітація, і перемога на виборах.Цій меті повинні підлягати дії як в парламенті і місцевих радах, так і на площах і майданах.

Режим захоче похитну нашу віру у перемогу, а тому будьмо готові до провокацій і лавини наклепів і бруду. Режим хоче зруйнувати нашу єдність, і саме її – єдність – ми повинні втримати за всяку ціну.

Ми всі повинні вже зараз готуватися до того, щоб захистити свій вибір в жовтні 2012 року.

Не біймося! Режим сам боїться нас і нашої єдності! Об’єднаний народ - непереможний!

Ми об’єдналися – значить ми переможемо! Боже нам єдність подай!».

 

Фото Сергія Бобри.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ