Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львівська обласна рада визнала роботу Львівської ОДА незадовільною, однак недовіри Костюку не висловила

Львівська обласна рада ухвалила рішення про суспільно-політичну та соціально-економічну ситуація в Україні та у Львівській області. Рішення містить кілька пунктів. Серед них – визнати незадовільно роботу Львівської ОДА. В останній момент депутати вилучили із проекту підпункт про висловлення недовіри голові Львівської ОДА Михайлові Костюку. За рішення в цілому проголосувало 69 депутатів.

Перший пункт рішення – підтримати звернення до українського народу, яке було ухвалене на віче у Львові 25 лютого.

Другий – звернення до ВРУ щодо політичної ситуації в Україні.

Третій – визнати роботу Львівської ОДА щодо здійснення конституційних повноважень із забезпечення додержання прав і свобод громадян;прийняття управлінських рішень із забезпечення здійснення повноважень Львівської обласної державної адміністрації та виконання пріоритетних завдань розвитку Львівської області незадовільною. ( з цього пункту зникло продовження «і вислови недовіру голові Львівської ОДА Михайлові Костюку).

Четвертий – створити тимчасову контрольну комісію із розслідування фактів переслідувань представників опозиційних сил та їхніх родин, наступу на права та свободи громадян та свободу слова, до складу якої увійшли Ірина Сех, Олександр Москалюк, Андрій Корнат, Тарас Колтик, Микола Кадикало.

П’ятий – голові Львівської ОДА М. Костюку прозвітувати про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області за 2011 рік на ІІ пленарному засіданні XV сесії Львівської обласної ради VІ скликання».

Додамо, що питання про недовіру депутати вилучили тому, що відповідно до процедури перед цим має виступити зі звітом голова Львівської ОДА. Отож, коли була б недовіра (без звіту), то прокуратура могла опротестувати таке рішення. Однак Михайло Костюк не звітував і навіть не збирався цього робити: у проекті порядку денного не було цього питання. Постає питання навіщо депутати город городили? Єдине можливе пояснення: опозиційні депутати провели галасливу розвідку боєм. 

Фото -  ZAXID.NET

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ