Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українська академія друкарства: Михайла Винницького звинуватили у брехні

26 березня Українська академія друкарства опублікувала відео зі спростуванням інформації щодо процесу реорганізації установи.

23 березня у Львові відбувся освітній форум «Гроші ходять за студентом», на якому виступив заступник Міністра освіти і науки Михайло Винницький, який детально окреслив процес реорганізації Української академії друкарства та її приєднання до інших вищих навчальних закладів. За словами в.о. ректора УАД Богдана Дурняка, політик звинуватив його у поширенні неправдивої інформації.

Зрештою УАД не залишилась осторонь виступу заступника Міністра МОН та підготувала відео про «10 пунктів брехні Михайла Винницького», у якому Богдан Дурняк їх спростовує. 

Зокрема, він заперечує слова Михайла Винницького про те, що минулого року проводились консультації з ректором, стейкхолдерами та академічною спільнотою про реорганізацію УАД шляхом приєднання до ЛНУ ім. Івана Франка. А також зазначає, що цьогоріч такого ж соціального діалогу про приєднання вищого навчального закладу до НУ «Львівська політехніка» теж немає.

Під час свого виступу Михайло Винницький заявив, що протягом останніх кількох місяців відбувалися зустрічі з Богданом Дурняком, а також з головою Львівської ОВА Максимом Козицьким, мером Львова Андрієм Садовим та іншими. А під час зустрічі ректора УАД з ректором Львівської політехніки Юрієм Бобалом нібито “була зроблена спільна стратегія розвитку цих університетів”, яку згодом обговорювали під час непублічних засідань ректорату УАД.

Богдан Дурняк зазначає, що жодних спільних стратегій розвитку двох університетів на вигаданій зустрічі не розроблялось, документи відповідні відсутні, а непублічних засідань ректорату в УАД взагалі не існує. 

Заступник Міністра МОН також зазначив, що відповідно до стратегії реорганізації, Українська академія друкарства зі своїми спеціальностями повинна стати окремим інститутом в межах Львівської політехніки. 

«Покажіть мені аналогічний університет спеціалізований, галузевий де-небудь у світі. Немає такого!... Це питання в тому, що ми зараз затримуємо, зберігаємо радянську спадщину», – заявив Михайло Винницький. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ