Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

2016-2018 роки мають бути роками дорожнього будівництва – Глава держави

Президент Петро Порошенко на засіданні Ради національної безпеки і оброни України визначив одним із пріоритетів бюджетного фінансування будівництво доріг, - прес-служба Президента України.

«У нас є спільна позиція, що 2016, 2017, 2018 роки мають бути роками дорожнього будівництва. Це те, що ми маємо продемонструвати як один із важливих пріоритетів, який на сьогодні маємо», - сказав Глава держави.

За словами Президента, у порівнянні з 2013 роком у значній кількості областей фінансування ремонту та будівництва доріг зросло в 10 разів.

Петро Порошенка також наголосив, на важливості продовження децентралізації в державі, яка значно розширює можливості розвитку місцевих громад. «Впевнений в тому, що має бути продовжена принципова лінія щодо проведення децентралізації. Перші звіти, які ми маємо від місцевих адміністрацій, вже переконливо свідчать, що коли ми передаємо права і фінансовий ресурс, то і відповідальність місцевої влади значно зростає», - сказав він.

За словами Президента, статистика лише у містах-мільйонниках переконливо свідчить, що вже за перше півріччя 2016 року вони зібрали коштів більше ніж за весь 2014 рік. Це стосується і Києва, І Харкова, і Львова, і Одеси і більшої частини обласних центрів.

Глава держави наголосив, що йдеться не лише про збільшення доходної частини місцевих бюджетів, йдеться також про збільшення бюджетів розвитку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ