Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

23 листопада у Львові біля пам'ятника жертвам комуністичних злочинів на пл. Шашкевича запалають свічки пам’яті

Львівська крайова організація Народного Руху України закликала всіх небайдужих долучитися до всеукраїнської ініціативи «Запали свічку пам’яті». На знак вшанування пам’яті невинних жертв Голодомору у суботу 23 листопада о 16 год. біля пам'ятника жертвам комуністичних злочинів на площі Шашкевича усі охочі запалять свічку пам’яті та вшанують хвилиною мовчання загиблих жертв Геноциду.

У суботу, 23 листопада, Україна і світ вшановуватимуть пам’ять мільйонів жертв Голодомору 1932—1933 років. В усіх обласних центрах, 32 країнах світу, у селах та містечках в цю суботу, українці прийдуть до пам’ятних знаків жертвам геноциду та запалять свічки в пам’ять мільйонів вбитих голодом.

Це безпрецедентний злочин у світовій історії: мільйони загиблих, десятки мільйонів ненароджених, понівечені людські долі, виснажена душа українського народу. Немислимий масштаб цієї трагедії. Ім’я їй — Голодомор. Її суть — Геноцид.

Нині, вісімдесят років потому, вже багато відомо про причини і наслідки Голодомору-геноциду 1932-1933 років. Відновлення історичної пам’яті про мільйони відомих та безіменних жертв злочину – це незаперечний доказ незнищенності українського національного духу. Ми не допустили забуття, ми зберегли себе і свою країну, і ми впевнено творитимемо майбутнє.

Коли вмирає людина, зникає цілий світ. Коли мільйони ідуть у прірву, зникають цілі галактики. Якщо ти забудеш, за ким б`є цей дзвін, він битиме за тобою...

23 листопада запалімо свічку у вікнах своїх домівок. Вшануймо пам’ять і біль України! Сподіваємося на Вашу участь в увічненні пам’яті мільйонів українців, страчених голодомором.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ