Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

28 мільйонів пішло у “чорний список”. Цифра дня

Експерти “Центру громадського моніторингу та досліджень” за допомогою професійного модуля аналітики http://bipro.prozorro.org проаналізували всі закупівлі у Львівській області та виявили що протягом 2017 року замовниками без проведення торгів укладено 130 угод вартістю понад 28 млн. грн. з підприємствами, що є в так званому «чорному списку» Антимонопольного комітету України.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет України, у разі вчинення суб’єктами господарювання порушень законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді спотворення результатів тендерів, тобто змови, вносить даних учасників у «чорний список». Під час проведення тендерних закупівель замовники зобов’язані відхиляти пропозиції таких учасників.

Найбільше таких угод було укладено Національною академією сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, Шегинівською сільською радою, Східницькою сільською радою, Судововишнянською міською радою, Санаторієм «Трускавець» Служби безпеки України.

Зазначимо, що прямої заборони співпрацювати з учасниками “чорного списку АМКУ” законодавством не передбачено, проте укладання договорів з такими сумнівними суб’єктами господарювання несе загрозу виконанню договірних зобов’язань.

Центр громадського моніторингу

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ