Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Гройсман про децентралізацію: вона буде все більш відчутною

"Знову і знову повертаюсь до децентралізації, тому що на її прикладі я б хотів показати, що зміни в країні відбуваються і вони будуть все більш відчутними. Завдяки децентралізації ми розпочали передавати кошти на місця, і тим самим - заклали основу для того, щоб ці зміни відбувались у всіх куточках нашої держави", - написав у себе на сторінці у Фейсбуці голова Уряду України Володимир Гройсман.

"Ось уже два роки працює децентралізація. Я знаю, що сьогодні людям нелегко живеться. Але нехай сьогодні кожен задасть собі питання - а чи щось змінилось у моєму місті чи моєму селі за ці два роки? Може відремонтували садочок? Може школу? Може дорогу? Може з'явились нові автобуси?

Звичайно, за один чи два роки неможливо вирішити усі проблеми, які накопичувались роками. Але тепер громади отримали можливості принаймні розпочати їх вирішувати.

З 2014 року за ініціативою Мінрегіону, який я тоді очолював, була принципово змінена систему фінансування територіальних громад. І сьогодні кожна (кожна!) громада має більші ресурси. Минулого тижня я наводив приклади зростання міських бюджетів у найбільших містах. Сьогодні на черзі менші міста - Миколаїв, Чернівці, Херсон, Суми, Чернігів, Полтава, Черкаси та Житомир. У кожному з них ріст надходжень за 2015 і згідно прогнозу у 2016 році складає приблизно від 40 до 60%, а за два роки ця сума зросла вдвічі.

І на наступний рік децентралізація залишається нашим пріоритетом. А значить у наших містах і селах щось буде і далі змінюватись".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ