Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Абонплата за газ – це податок Фірташу та Льовочкіну

Фракція "Народний фронт" вимагає звіту в парламенті керівництва Антимонопольного комітету і Фонду держмайна, а також скасування рішення НКРЕ та відставки Національної агенції з питань запобігання корупції.

Про це заявив лідер фракції Максим Бурбак на погоджувальній раді у парламенті.

Так, від імені фракції він зажадав негайного скасування рішення НКРЕ про запровадження абонплати за газ. "Це новий податок на користь Фірташа та Льовочкіна, бо вони є власниками більшості облгазів в Україні", - зазначив Бурбак. Він назвав введення абонплати здирництвом.

"Якщо НКРЕ не змінить своєї проолігархічної політики, Народний фронт вимагатиме повного кадрового оновлення цієї комісії", - сказав він.

Також він заявив, що фракція вимагає звіту в парламенті керівництва АМКУ і Фонду держмайна.

"Чому вже другий рік поспіль не проводиться приватизація держпідприємств" - сказав Бурбак, апелюючи до Фонду держмайна.

"У АМКУ хотілося б запитати про діяльність російських монополістів", - зазначив Бурбак. Він згадав у цьому контексті компанію "Тедіс", яка за даними ГПУ, фінансувала сепаратистів.

Крім того, Бурбак обурився, "чому вони (ФДМ – ред.) погодили монополізацію Чернівціобленерго на користь російських олігархів, які голосували за анексію Криму.

"Третій антигерой тижня НАЗК. Яка його ефективність роботи – нульова", - сказав Бурбак. Він зазначив, що необхідно розробити зміни до законодавства, де виписати механізм заміни членів НАЗК.

pravda.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ