Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Аласанівське суспільне мовлення - це рейдерське захоплення інфопростору України

Аласанівське суспільне мовлення - це рейдерське захоплення інформаційного простору України. Так Ярослав Кендзьор на своїй Facebook сторінці прокоментував останні події навколо ТРК «Львів».

"Такого цинізму, зневаги і безкультур'я, з якими в останні дні 2017 року довелося зіштовхнутися на рідному Львівському телебаченні, я не сподівався.

У зв'язку з реорганізацією державного радіо і телебачення у суспільне, десантовані з Києва від Зураба Аласанії на Високий замок двоє реформаторів- Уляна Антоник і Наталя Степанова, першим своїм реформаторським жестом закрили низку програм в т.ч. і "Уроки".

У мене немає претензій до п.Антоник і п.Степанової щодо подальшої долі програми. Я розумію, що вони сліпі, безпринципні і покірні виконавці рішень, які приймаються у Києві. Вони, разом зі своїм шефом Аласанією, не знають історії Львівської ТРК, не знають її внеску у процес відродження України, ведучи мовлення на терени п'яти областей Західної України. Їм невідомі традиції і творчі здобутки колективу. Їм байдуже, що цей колектив, його програми інформаційні,художні, політичні ,суспільні, історичні та десятки інших, формували громаду, її позицію політичну і громадянську.

Невігласам не відомі заслуги Львівського ТБ у тому, що Галичина у своїй ментальності, рівні національної свідомості і гідності ,збереженні національної ідентичності і традицій, мови, історичної пам'яті, якісно виокремлюються від інших регіонів нашої держави.

Сьогодні зводити цю установу до рівня жалюгідної обласної філії київського центрального суспільного мовника під керівництвом ще одного "реформатора" України Зураба Аласанії,- та ще у час війни з московією,- це повна втрата інформаційного простору, а ще відвертіше- злочин, спрямований на розвал України. Якщо задумана "реформа" буде зреалізована у такому варіанті ,як ми бачимо, і кожна колишня обласна ТРК матиме в межах трьох годин власного мовлення, а решту "темників" постачатиме Зураб Аласанія, боюся,щоби, не дай Боже, через якийсь час у нас не появилося ще декілька "народних республік". Нам би з першими двома впоратись.

Україна програє інформаційно-пропагандистську складову війни з московією. Держава втрачає останній ресурс і засоби протидії московським фейкам. Такий стан рівнозначний самогубству. Суспільне теле- і радіомовлення повинно бути. Це практика європейська. Аласанівський варіант суспільного мовлення,- це радше, рейдерське захоплення донедавна ще так-сяк працюючих ТРК і зачистка інформаційного простору України. А це уже проблема національної безпеки!" - зокрема зазначив в соєму дописі Ярослав Кендзьор.

Тим часом, як стало відомо Гал-інфо з власних джерел у звя'зку з реорганізацією з ТРК "Львів" буде звільнено близько 250 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ