Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

АМКУ оштрафовано двох учасників на 5,57 млн грн. за спотворення результатів торгів

Як повідомили в прес-службі АМКУ, сьогодні, 2 серпня 2016 року, Комітетом оштрафовано ТОВ «Євро Метал Інвест» та ТОВ «ІНТЕР-ГТВ» на 2785530 грн кожногоза вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосувались спотворення результатів торгів.

ТОВ «ІНТЕР-ГТВ» і ТОВ «Євро Метал Інвест» брали участь у відкритих торгах на закупівлю прокладок гумових для рейкових колій, які проводило ДП «Укрзалізничпостач».

Як виявилось, обидва товариства є пов’язаними між собою відносинами контролю, а саме вони перебувають під контролем одного суб’єкта господарювання.

Відповідачі мали можливість доступу до інформації один одного та обміну інформацією щодо господарської та фінансової діяльності, в тому числі і щодо участі у торгах.

У пропозиціях конкурсних торгів, які подали обидва товариства, наявні схожі елементи, зокрема, їх статути засвідчені одним й тим самим нотаріусом, банківські гарантії отримані в одному й тому ж банку. У складі своїх пропозицій ТОВ «Євро Метал Інвест» і ТОВ «ІНТЕР-ГТВ» надавали ідентичні документи, а також документи, які взагалі не вимагались вимогами тендерної документації.

Також було встановлено, що ТОВ «ІНТЕР-ГТВ» і ТОВ «Євро Метал Інвест» подали завищені цінові пропозиції.

Відповідно дії ТОВ «ІНТЕР-ГТВ» і ТОВ «Євро Метал Інвест», а саме: здійснення ними узгодженої поведінки під час підготовки та участі в торгах були визнані Антимонопольним комітетом України як порушення, передбачене пунктом 4 частини другої статті 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів, тендерів, та накладено вказаний вище штраф, що підлягає сплаті у двомісячний строк з дня одержання рішення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ