Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Андрій Садовий провів зустріч з Крістіною Квін

Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
1/2
Міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з тимчасово повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін. Спілкувались, зокрема, про можливі спільні ініціативи, розвиток медицини та освіти, охорону історичної спадщини та політичну ситуацію в Україні. Про це повідомили 16 квітня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.

Пані Крістіна Квін у Львові не вперше – кілька років тому вона відвідала місто, аби побувати на джазовому фестивалі. Цього ж разу вона прибула, щоб зустрітися з міським головою та оглянути один із об’єктів, який напередодні реставрували за фінансової підтримки Посольства США. Йдеться про Чорну кам’яницю на площі Ринок, де працює Львівський історичний музей. Також пані Квін сьогодні долучиться до висадження рожевоквітного каштана на площі Ринок, біля Центру туристичної інформації, на місці зрізаного раніше через хворобу.

Відтак мер Львова розповів гості про боротьбу міста з COVID-19.

ʺТорік ми у Львові створили штаб із протидії коронавірусу та взяли ситуацію під контроль. Зараз у комунальних лікарнях ми маємо понад 1600 місць для ʺковіднихʺ пацієнтів, у перспективі матимемо 3000, адже завжди потрібно бути готовими до будь-яких сценаріїв. Зараз ситуація дещо стабілізувалась, і впродовж останніх днів ми маємо покращення статистики, зменшення кількості хворих. Можливо, із понеділка дозволимо учням початкових класів повернутися до школи. Також ми на передовій процесу вакцинації в Україніʺ, – розповів міський голова.

Він також зазначив, що львівська лікарня швидкої допомоги зараз приймає чи не найбільшу кількість ʺковіднихʺ пацієнтів в Україні. І це єдина лікарня, яка на сьогодні має можливість доправляти важких пацієнтів до закладу гелікоптером. ʺДо 2024 року ми хочемо наблизитись до ТОП-200 найкращих клінік у світіʺ, – додав мер міста.

Також поспілкувались про важливість прозорості управління містом та країною і впровадження антикорупційних практик у діяльності. Зокрема, пані тимчасово повірену в справах США цікавило, наскільки дієвим є процес децентралізації в Україні.

ʺМи – лідери в Україні за прозорістю. Скажімо, торік ми були першими за залученням інвестицій через продаж комунального майна. Це орієнтовно 500 млн грн, тобто, практично, як у всіх інших містах держави разом, – відзначив мер. – Однак повноваження міст у США та міст в Україні – абсолютно непорівнювані. Ми не маємо впливу на громадську безпеку, не маємо впливу на податки та збори тощо. Держава залишає ці повноваження за собою. Якщо в усьому світі місцеве самоврядування є партнером держави, то в нас це – як підлеглі. На жаль, в Україні ще немає того розуміння, що, маючи партнерство, можна зробити набагато більшеʺ.

Опісля міський голова розповів про торішню виграшну судову справу щодо продажу земельної ділянки іноземному інвестору під будівництво індустріального парку. Відтак зазначив, що Львів дуже зацікавлений у збільшенні присутності американського бізнесу і готовий надавати всіляку підтримку та сприяння: ʺЛьвів – прекрасне місто для розгортання виробництв. У нашому місті успішно працює 30000 ІТ-фахівців. А ще у нас є прекрасні локації для облаштування бізнесу та створення інноваційної продукції. Тож якщо інвестор прагне успіху, ми завжди чекаємо на нього у Львовіʺ. Крістіна Квін у відповідь зауважила, що готова сприяти та залишатись на зв’язку: ʺЯк тільки закінчиться пандемія, я впевнена, що наша присутність у вашому місті буде значно більшоюʺ.

Також мер звернувся з ініціативою про залучення носіїв англійської мови в кожну з понад 100 львівських шкіл, за сприяння Посольства США.

ʺУ нас у відділі преси, освіти та культури Посольства США дії спеціальна програма співпраці зі школами, тож гадаю, що ми зможемо посприяти вамʺ, – відповіла Крістіна Квін.

На звершення обговорили можливість відкриття Американського дому у Львові на зразок київського, як культурного мосту для поглиблення зв’язків між державами.

Довідка

Крістіна Квін прибула до Посольства США в Україні у травні 2019 року. З 2016 р. до квітня 2019 р. працювала на посаді виконувача обов’язків заступника голови Місії/ міністра-радника з економічних питань у Посольстві США в Парижі. До того вона також працювала на посаді виконувача обов’язків заступника голови Місії та радника з економічних питань у Посольстві США в Бангкоку, Таїланд; радника з економічних питань у Посольстві США в Лондоні; директора з питань Європейського Союзу, України та Білорусі в Раді національної безпеки у виконавчому апараті Президента. Крістіна Квін, окрім того, працювала в Місії США в Європейському Союзі в Брюсселі, Бельгії; у Посольстві США в Манілі, на Філіппінах. У Державному департаменті США у Вашингтоні, окрузі Колумбія, вона працювала над питаннями стосунків із Європейським Союзом та двосторонніх відносин зі Словенією.

Крістіна Квін народилася й виросла в Каліфорнії, має ступінь бакалавра з політології, який отримала у Західному коледжі та ступінь магістра зі стратегічних досліджень Військового коледжу армії США.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ