Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Асоціація міст України у Львові звернулась до керівництва держави щодо проблем із казначейством

Львівське регіональне відділення Асоціації міст України на засіданні 19 липня цього року у Львові одноголосно прийняло звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Верховної ради України, Президента ВАОМС «Асоціація міст України» Вілкула щодо ситуації з непроплатами казначейством коштів за платіжними дорученням міських рад. Про це повідомила прес-служба Львівськолї міської ради.

Подаємо звернення повністю:

Звернення

Львівське регіональне відділення Асоціації міст України в особі 40 міст та 5 селищ Львівської області глибоко стурбоване незадовільним станом казначейського обслуговування в частині безпідставних затримок та блокування Державною казначейською службою України проведення фінансування платежів органів місцевого самоврядування.

Касове виконання розрахунків державного та всіх місцевих бюджетів покладено законодавством на органи Державної казначейської служби  України. Отже, затримки або блокування у проведенні розрахунків місцевих бюджетів є грубим порушенням з боку органів Державного казначейства як Конституції України, так і фінансової дисципліни.

Невчасне проведення розрахунків розпорядниками коштів з виконавцями робіт та надавачами послуг призводить до виникнення заборгованості із заробітної плати працівникам підприємств та організацій міст, у тому числі комунальних підприємств.

З середини липня 2012 року територіальні органи Державної казначейської служби України фактично блокують проведення платежів за видатками місцевих бюджетів. Склалася парадоксальна ситуація, коли міста, селища в умовах гострого дефіциту місцевих бюджетів знайшли кошти на фінансування ремонтних робіт у дитячих садочках, ремонтів вулиць, доріг комунальної власності, об`єктів житлово-комунального господарства та благоустрою, утримання бюджетних установ, соціальної інфраструктури, не можуть ними скористатися, оскільки платіжні доручення зі всіма документами, передбаченими чинним законодавством України, залишаються в органах Державного казначейства без виконання. Ставиться під загрозу підготовка до осінньо-зимового періоду 2013-2014 рр, це може призвести до соціальної напруги в територіальних громадах.

Враховуючи вищезазначене, Львівське регіональне відділення Асоціації міст України звертається до Вас з проханням вжити невідкладних заходів, щодо вирішення цієї проблеми та забезпечення Державною казначейською службою України своєчасного проведення платежів органів місцевого самоврядування.

Прийнято одноголосно на засіданні Львівського регіонального відділення Асоціації міст України 19 липня 2013 року, м.Львів».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ