Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Айфон 13: переваги та особливості нового смартфону

Користувачі сучасних мобільних девайсів з нетерпінням очікували на випуск нової моделі айфона 13.

Компанія Apple представила гаджет в декількох версіях, що підкорили прихильників «яблучної» продукції. Смартфон справедливо заслуговує на увагу, адже має певні переваги та особливості перед попереднім флагманом виробника, а ціни на iPhone 13 у базовій комплектації цілком прийнятні. Модель отримала оновлений дизайн та покращені технічні характеристики.

Дизайнерські особливості айфона 13

Компанія з Купертино запропонувала споживачам новий смартфон у привабливих колірних рішеннях. Відтінки стали більш аристократичними, спокійними та благородними. iPhone 13 представлений в варіантах Midnight (глибокий синювато-чорний), PRODUCT RED (насичено-рубіновий), моделі рожевого та синього кольору. Стандартний білий отримав назву «Сяюча зірка». 

Корпус телефону покритий міцним глянсовим склом, має рамку з авіаційного алюмінію. Для захисту фронтальної панелі виробник використав фірмове покриття Ceramic Shield. Інші дизайнерські особливості:

  • зменшений виріз у верхній частині телефону;
  • на 20% збільшена корисна площа екрану;
  • більш вузький та непомітний динамік для розмов;
  • фізичні кнопки, роз'єми та отвори на звичному місці.

Змінилися розміри блоку основних камер, він став більшим та ширшим. Камери у новій моделі розташовані по діагоналі у квадратному блоці. Таке технічне рішення сприяє оптичній стабілізації камер зі зміщенням матриці, що дозволяє отримувати максимально плавні відео. Інновація реалізована не тільки в преміальній, але і в базовій версії нового iPhone 13.

Технічні зміни тринадцятого айфону

Характеристики останнього смартфону від бренду Apple також зазнали поліпшення в кращий бік. Виробник приділив особливу увагу матриці екрану, потужності акумулятора, функціоналу камер. Базова модель має значний перелік переваг. Для більшості користувачів функціональних можливостей телефону цілком достатньо для повсякденних задач.

Потужність процесора

Компанія Apple встановила на тринадцятому айфоні вдосконалений процесор A15 Bionic 5-нм SoC. Чіп забезпечує стабільну роботу пристрою, швидко обробляє задачі користувача. Запуск додатків, програм, графіки відбувається менше ніж за секунду. Процесор має 2 високопродуктивних та 4 енергоефективних ядра. При цьому процесорний чип споживає менше енергії, а операції обробляє із швидкістю 16 трлн на секунду.

Характеристики дисплея

Айфон 13 укомплектований екраном Retina XDR з бездоганною передачею кольорів та відтінків. Несподіванкою для споживачів стала відсутність адаптивної зміни частоти оновлення екрану. Герцовка залишилася у межах 60 Гц. Але це ніяк не погіршило роботу смартфону. Особливості дисплею:

  • діагональ 6.1 дюйма;
  • технологія Super Retina XDR;
  • 2532х1170 пікселів;
  • покращена яскравість 800 кд/м²;
  • технологія True Tone.

Екран має широке охоплення кольорів та значний розмір, що дозволяє насолоджуватися іграми та відеороликами у природних відтінках. Зображення дисплею насичене, яскраве, добре деталізоване.

Продуктивність батареї

Під час анонсування нового флагману виробник пообіцяв приріст автономності гаджету на 2,5 години. Батарея має 3240 мА*год, стабільно працює у звичайному режимі користування протягом доби. Акумулятор більш економно витрачає енергію. Слухати музику, дивитися відео можна протягом 19 годин без підзарядки. У порівнянні з попереднім айфоном, 13-та модель має суттєві переваги щодо автономності.

Обсяг накопичувача

Виробник врешті-решт порадував споживачів, збільшивши обсяг внутрішньої пам'яті пристрою. Айфон 13 у базовій версії має обсяг накопичувача у 128 ГБ. 

Телефон підтримує технологію 5G та інший потрібний функціонал. Для користування девайсом пам'яті вистачає на збереження важливих додатків, фото, відео та документів.

Оновлені камери

Камери на айфоні 13 розташовані діагонально. Новий модуль має більші за розмірами об’єктиви. Камери захоплюють на 47% більше світла, тому знімки та відео мають бездоганну якість. Інші особливості:

  • оптична стабілізація із здвигом матриці;
  • 12-мегапіксельний ширококутний модуль;
  • новий кінематографічний режим зйомки;
  • автоматична зміна фокусу;
  • частота HDR-відео 60 кадрів на секунду.

Фото на новенькому айфоні виходять набагато яскравіші, деталізовані, у природних кольорах та відтінках. За технічними особливостями та візуальним виглядом тринадцята модель дає фору попереднім флагманам компанії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ