Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Батьківщина» та «Самопоміч» змагаються, хто перший вийде з коаліції, – Ірина Суслова

«В парламенті відбуваються перегони між фракціями «Батьківщина» та «Самопоміч», хто з них перший вийде з коаліції і звинуватить владу в тому, що вона не виконала коаліційну угоду, що коаліція недієздатна й не спроможна нічого змінювати. Це такий дуже «гарний» крок напередодні місцевих виборів, й ці дві фракції намагаються його запустити», – зазначила у коментарі «Гал-інфо» позафракційний народний депутат Ірина Суслова.

«Дуже прикро, що інтереси країни в даному випадку нівелюються через старт виборчої кампанії. Всі сили, які мали бути спрямовані на те, щоб побороти корупцію, запровадити реформи, працювати на країну, посилювати свої позиції на фронті, спрямовані на політичну боротьбу та популізм у парламенті задля підвищення рейтингів перед місцевими виборами», – висловила жаль Ірина Суслова.

За її словами, у такий спосіб названі фракції хочуть зняти з себе відповідальність «за бездіяльність Кабінету міністрів, яку продемонстрував Арсеній Петрович зі своєю командою протягом останніх восьми місяців».

Ірина Суслова припустила, що в разі виходу «Батьківщини» чи «Самопомочі» з коаліції, відбудеться її переформатування.

«Будуть передомовлятися, будуть поповнюватися депутатами з «Народного фронту», які зараз уже збираються виходити з цієї партії, бо її як такої уже немає. Будуть намагатися знайти порозуміння з позафракційними депутатами, а в нас їх 70 з чимось депутатами», – сказала вона.

Разом із тим, народний депутат висловила сумнів у тому, що розпад коаліції може спричинити дострокові парламентські вибори, оскільки це залежатиме від багатьох чинників.

«Питання дострокових парламентських виборів дуже актуальне, але сьогодні дуже важко щось прогнозувати, оскільки не зрозуміло, що буде з Мінськими домовленостями, що буде з Росією, що буде з фронтом. Теоретично може бути загострення ситуації й запровадження військового стану. Тому я би ставила під сумнів проведення позачергових парламентських виборів навесні наступного року, але, враховуючи те, що парламентська криза буде чимдалі поглиблюватися, то на наступну осінь це дуже вірогідно. Хоча, хочу наголосити, що дуже складно щось прогнозувати, бо ми не знаємо, що буде відбуватися навіть напередодні місцевих виборів. Ви, мабуть, чули про реєстрацію партії Пушиліна на сайті ЦВК. Зрозуміло, що спротив буде дуже великий таким сценаріям», – сказала Ірина Суслова. 

Розмову вів Сергій Стуканов. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ