Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

Без згоди мешканців жодних сміттєвих майданчиків не буде, - Садовий

Не варто панікувати через перекриття руху та акції протесту, бо їх організовують рекетири та бандити з 90-их, – про це сьогодні, 24 січня, під час брифінгу заявив міський голова Андрій Садовий.

Так він прокоментував той факт, що у Львові наростає  протестний рух проти облаштування на околицях міста п’яти  майданчиків для перевантаження та брикетування побутового сміття.   

Водночас міський голова сказав, що не розуміє, чому львів’яни так негативно ставляться до появи майданчиків для брикетування сміття. Адже така практика є доволі поширеною закордом.

При цьому мер Львова наголосив, що є можливість вивозити сміття до Польщі. Зокрема, у такі міста, як-от: Люблін, Перемишль, Вроцлав та Варшава. Але переговори з польською стороною досі тривають.

Також Андрій Садовий пообіцяв, що без консультації з мешканцями  жодних робіт з влаштування майданчиків для брикетування сміття проводити не будуть.

Нагадаємо, що сьогодні, 24 січня, у Львові має відбутись «антисміттєва» акція на вул. Стрийській, а завтра мешканці іншого району (Рясне) перекриватимуть вулицю Шевченка.    

Додамо, що, 19 січня, на екстреній сесії Львівської міської ради депутати постановили ухвалу «Про критичну ситуацію, яка склалася на адміністративній території Львівської міської ради у зв’язку з неможливістю вивезення твердих побутових відходів».

Зокрема, ухвалою визначено місця для організації тимчасових майданчиків для перевантаження та брикетування твердих побутових відходів на територіях адміністративних районів Львова:

1. Сихівський, Галицький райони – вул. Стрийська, 193.

2. Залізничний район – вул. Городоцька, 280.

3. Личаківський район – вул. Пластова, 13.

4. Шевченківський район – вул. Т. Шевченка, 327-г.

5. Франківський район – вул. Персенківка, 19.

Ухвала передбачає, що на цих майданчиках мають бути облаштовані брикетувальні комплекси з розрахунку один комплекс для одного адміністративного району.

Також ухвалою депутати надали львівському комунальному підприємству «Транспортна фірма «Львівспецкомунтранс» дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок для виробничих потреб (у тому числі для організації тимчасових майданчиків для перевантаження та брикетування твердих побутових відходів) за рахунок земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ