Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Блаженний Климентій Шептицький – поза межами партійних інтересів

Настоятель Свято-Іванівської Лаври УГКЦ Юстин Бойко звернувся до влади Львова з проханням не затягувати процес присвоєння імені блаженного Климентія Шептицького Музею народної архітектури та побуту у Львові та не політизувати імені Шептицьких. Про це він написав на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

Він висловив подяку  усім, незалежно від політичних уподобань і політичної приналежності, за підтримку ініціативи присвоєння імені блаженного Климентія Шептицького Музею народної архітектури та побуту у Львові.

«Архимандрит Климентій завжди перебував у тіні великого та праведного митрополита Андрея, через те, мабуть, у нашому народі, зокрема у княжому Львові ми мало знаємо про його безпосередню діяльність.

Минулого року, святкуючи 150-ліття від дня народження Мойсея нашого народу - митрополита Андрея - Свято-Іванівська Лавра разом з Музеєм народної архітектури та побуту організувала наукову конференцію. У часі конференції дослідники виразно продемонстрували безпосередній зв'язок особи архимадрита Климентія не тільки з заснуванням монашої обителі у Львові, але з Музеєм просто неба, який у 1971 році отримав юридичне підтвердження як окрема структура.

З огляду на це від імені учасників конференції мною було направлено звернення до Львівського міського голови з відповідним проханням. Мені надзвичайно приємно, що дана ініціатива знайшла свою підтримку як серед громадськості, так і серед поважного кола представників львівського політикуму.

Нещодавно у Львівській міській раді була зареєстрована відповідна ухвала, яка на даний момент проходить фазу відповідного регламентного та юридичного оформлення. Вчора, на погоджувальній нараді, це питання було озвучене у присутності голів депутатських фракцій та мера пана Андрія Садового.

Мер у присутності великого числа учасників наради підкреслив велику вагу такого кроку та пообіцяв свою цілковиту підтримку, як також і те, що на наступній сесії Львівської міської ради, яка відбудеться 1 грудня завізована ухвала буде поставлена на голосування.

Сьогодні на черговій сесії це питання було офіційно озвучене. Маю велику надію, що справа йде у доброму напрямку. З огляду на це хочу звернутися до усіх вас з уклінним проханням не політизувати дане питання, бо воно є таким, яке виходить поза межі партійних інтересів і є нашим спільним надбанням.

17 листопада святкуватимемо 147 річницю від дня народження блаженного Климентія Шептицького, тому запрошую усіх прочитати та осмислити хоча б кілька його думок на релігійну і соціальну тематику, які Свято-Іванівська Лавра публікує на своїй сторінці у Фейсбуці.

Переконаний, що цього разу нам усім вдасться з гідністю та достойністю повернути історичну справедливість щодо особи архимадрита Климентія Шептицького», - написав отець Юстин Бойко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ