Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Через бездіяльність львівської влади 476 тис. виборців можуть залишитись без своїх депутатів

На Львівщині склалася неординарна ситуація, коли виборчий процес проходить, але на нього нема коштів. Всі заходи, які повинні були бути профінансованими з місцевого бюджету, не можуть відбутися, адже були проігноровані головним розпорядником коштів Львівською ОДА, адже фінансування їх не було передбачено в бюджеті, а це посадова бездіяльність. Про це сьогодні, 14 січня, під час прес-конференції повідомив голова ТВК у Львівській області Микола Щур.

Загалом, на проміжних виборах, проголосувати повинно було б 476 тис. виборців, 316 тис. з яких - це округ №2 у Львові.

За його словами, Львівська обласна ТВК вже кілька разів зверталася до Львівської ОДА, однак жодного подання від облдержадміністрації у раду щодо фінансування проміжних виборів так і не надійшло.

Він зазначив, що відповідно до закону кошти на проведення довиборів мають виділяти із місцевих бюджетів: «Для того, щоб Львівська обласна рада проголосувала рішення про виділення коштів на проведення проміжних виборів, потрібно аби головне фінансове управління ОДА зробило відповідне подання, у якому буде вказано механізм виділення коштів».

«Оскільки бюджет на 2013 рік уже прийнято, єдиним правильним рішенням буде внесення змін до бюджету області. Тому таке подання має надійти від Львівської ОДА у раду, рада повинна в дуже швидкому порядку прийняти рішення про виділення цих коштів», – заявив Микола Щур.

Микола Щур пояснив, що бюлетені можна було б надрукувати в борг, але оскільки немає рішення облради щодо фінансування, гарантій повернення коштів за бюлетені немає.

«Складається ситуація, що всі наші запити проігноровані Львівської ОДА», – заявив Микола Щур.

Він також зазначив, що окрім того треба друкувати ще й інформаційні плакати про кандидатів, адже кампанія проходить у стислі терміни, тому багато людей навіть не знають про виьори. Та на це теж немає коштів.

Нагадаємо, проміжні вибори до Львівської обласної ради повинні відбутися 27 січня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ