Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Червоноград прийматиме зі Львова 10 тонн ТПВ в день

Місто Львів готове підписувати угоди з містами Львівської області щодо вивезення та захоронення ТПВ. У місцевому бюджеті передбачені відповідні компенсації. Однак, наразі угоду підписав лише Червоноград – на 10 тонн в день, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Бажання зі сторони Львова є, ми готові підписувати негайно, ми передбачили кошти в місцевому бюджеті. Але має бути згода міст. На сьогодні ми маємо гарантовану згоду від Червонограда, який готовий допомогти Львову об’ємом 10 тонн в день. Ми продукуємо до 600 тонн в день. Також йдуть напрацювання і є матеріали по Новояворівську і по Бузьку. Але це покриває 1/15-ту нашого об’єму. По всіх інших – наразі великий вакуум. Я вчора про це говорив з паном Кістіоном, який також схвильований, бо пройшло 2 тижні, а робота йде дуже повільно в цьому питанні.

Сміття вивозиться по полігонах, які дають можливість приймати, це частина полігонів за межами області. А велика частина не вивозиться – сьогодні переповнені 30% майданчиків. Коли хтось рапортує, що для Львова вирішили проблему – це не правда. Проблема є і вона дуже актуальна», - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ