Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чому потрібно снідати - користь від правильного сніданку

А ви харчуєтеся зранку? Багато хто пропускає сніданки, не розуміючи при цьому, що завдають шкоди своєму організму.

Адже важливість цього процесу довели велика кількість досліджень. Вживання правильного сніданку допомагає бути більш продуктивним протягом дня, приймати правильні рішення, більш чітко мислити. Так і в загалом, люди, які зранку харчуються, мають кращий настрій на відміну від тих, хто замінює сніданок звичайною кавою. Тож, чи варто не прислухатися до цієї думки? Не обов’язково вставати о шостій ранку та готувати собі їжу, адже працює служба доставки сніданків у Львові.

Сніданок - це енергія для кращої продуктивності організму і не тільки

Вночі людина, під час сну, не вживає ані їжі, ані рідини. Тому вранці, коли прокидається, організм відчуває нестачу білків і вуглеводів, які потрібно йому надати. Сніданок забезпечує організм необхідною енергією, дарує джерело бадьорості, покращує мозкову активність та працездатність, підвищує настрій.

Які ще позитивні результати відчуває людина, яка регулярно снідає?

  • Правильний сніданок містить велику кількість поживних речовин: залізо, кальцій, фосфор, магній, вітаміни групи В, вітамін Е, А, а також амінокислоти, правильні жири та клітковину.
  • Сніданок відновлює рівень глюкози у крові. А більшість клітин організму використовує глюкозу для вироблення енергії. Адже мозку, щоб нормально функціонувати, потрібно дуже багато енергії.
  • Здоровий і смачний сніданок впливає на почуття голоду людини протягом дня. Організм, який отримав їжу зранку, менше відчуває стрес через тривалі проміжки між прийманням їжі та не відкладає жир “про запас”. Люди, які відмовляють собі у сніданку, частіше відчувають почуття голоду протягом дня з бажанням з’їсти щось смачненьке (і не завжди це корисні перекуси).
  • Якщо пропускати ранкову їжу, можна наразити себе на ризик утворення каменів у жовчному міхурі. Адже, якщо організм не отримує корисних жирів з їжею, поступово відбувається згущення жовчі.

З яких продуктів потрібен складатися сніданок?

Яким має бути корисний сніданок, щоб день розпочати правильно? Дуже важливо, щоб ваш сніданок містив усі поживні речовини: повільні вуглеводи, білки, корисні жири. З вуглеводів найкраще вибрати крупи тривалого приготування, цільнозерновий хліб або паста з твердих сортів пшениці, бобові. З білків потрібно обирати продукти, які містять велику кількість протеїну. Це жирна риба, горіхи, твердий сир, кисломолочний сир, яйця. Щоб сніданок був збалансованим, необхідно додати сезонних овочів і зелені.

Тож, снідайте з користю та насолоджуйтесь. Щоб не витрачати час на приготування сніданків, скористайтеся службою доставки від ресторану корисної їжі Poke LuLu.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ