Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чи підтвердила Держекоінспекція слова активістів про загибель мідій на Львівщині?

Інформація про загибель річкових мідій у р. Західний Буг не підтвердилася. Про це 22 серпня повідомила прес-служба Держекоінспекції у Львівській області.

За результатами лабораторних досліджень у відібраних пробах вод з річки Західний Буг та меліоративного каналу виявлено перевищення норм гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин згідно з рибогосподарськими нормами водокористування за показниками: нітрити, біохімічне споживання кисню, залізо загальне.

Розчинений кисень в воді - 6,0 – 6,3 мг/дм3 (при нормі не менше 6,0 мг/дм3). Негативного впливу меліоративного каналу на якість води у річці Західний Буг поблизу с. Завишень  не спостерігається.

Як повідомлялось раніше, 6 серпня 2019 року Інспекція здійснила виїзд у м. Червоноград для з’ясування інформації, отриманої від активістів, про масову загибель мідій. Відділом інструментально-лабораторного контролю в межах проведення державного контролю на території Сокальського району було відібрано проби поверхневих вод річки Західний Буг (м. Червоноград та с. Завишень) та меліоративного каналу, який тече зі сторони  м. Червоноград. Під час обстеження загибелі річкових мідій не зафіксовано.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ